N I E U W S
GNSK & Fortis Maas regatta 

Afgelopen vrijdag was er een primeur in roeiend Nederland. Jaarlijks organiseren de verschillende sportraden van alle Nederlandse Studentensteden het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap. In tal van disciplines werd er dit weekend door honderden sporttteams uit verschillende studentensteden gestreden om de overwinningen in deze disciplines om daarmee punten te scoren voor jouw studentenstad. Dit jaar maakte roeien voor het eerst deel uit van het circus en werd er op de Amstel gestreden in achten over 300 en 2500 meter. Helaas wisten veel verenigingen zich geen raad met het onbekende GNSK. De sportraden hoopten dat alle verenigingen hun krachten zouden bundelen om zo van elke stad echt de beste achten op het water te krijgen. Een soort Universiteitsachten dus. Echter vanwege het feit dat het GNSK nog niet op de wedstrijd-kalender staat van de KNRB en dus moeilijk vioel in te passen, werd er besloten vooral goede competitieroeiers te sturen. Helaas hadden niet alle steden zich hier aan gehouden en moest de Utrecht-afgevaardiging, bestaande uit de dames- en herenclubacht genoegen nemen met een 2e en 4e plaats. Met name de dames maakten het de semi-wedstrijdacht van Argo heel moeilijk en behaalden netjes een mooie tweede plaats.

Op zaterdag was er een heel ander roeifestijn. Ook in achten, maar dan wel met gemixte teams. De Fortis Maas Regatta in Maastricht is altijd een gezellige wedstrijd, waar Orca altijd heel goed presteert. In de laatst 5 jaar werd er maarliefst 8 keer gewonnen in het ervaren en onervaren veld. Dit jaar was de afgevaardiging van Orca groter dan ooit en het weer werkte ook nog mee! Niets stond de 6 Orca-ploegen in de weg om er een topdag van te maken. Blik en vaartuig startten als een van de eerste Orca-ploegen en wist met een heel overtuigende tijd de leiding te pakken op de 1500 meter. Hoewel er bij de ervaren ploegen geen koppositie veroverd werd, trok één ploeg in het bijzonder wel aandacht. Een Semi-bestuursboot met Fabi, Maarten en Daan, die voorgeslagen werd door Michiel van Doorn . Roeien op de Maas is niet zonder risico's. Hoge golven van langsvarende schepen en stroming zorgen ervoor dat je vaak niet al te droog van het water komt. Zo ook onze bestuursmannen en hun kornuiten. Zij maakten het echter nog iets bonter. Door lekker parallel te blijven varen aan een hoge hekgolf, stroomde de boot langzaam maar steeds sneller vol water. Langzaam begon het besef te groeien dat de race uitvaren er waarschijnlijk niet meer ging lukken, droog aan de kant komen overigens ook niet. Gelukkig snelden reddingsbootjes zich vlot naar de opvarenden en kwam iedereen heelhuids aan de kant. Wat betreft de resultaten. die vielen wat tegen. Helaas moest Blik en Vaartuig na de 750 meter genoegen nemen met een tweede plek. Een Vidar combi-ploeg roeide een onaardse tijd van 2.08 en hoewel zelfs de wedstrijdleiding twijfelde aan deze tijd, werd er niet overgevaren. Gelukkig gaat de Fortis Maas toch vooral om de gezelligheid en daar viel niet over te klagen!

2007 Fortis Maas Regatta
2007 GNSK

Han 2007-06-03 23:12:53
2.08...volgens mij hebben die gasten de langsscheurende speedboot geklokt...afijn, over de gezelligheid viel inderdaad niet te klagen.
T. 2007-06-04 09:11:16
2.08, een goeie tijd om in de subtop te komen van de H1eDiv8+ tijdens de Heineken...
Weerd 2007-06-04 10:36:30
Over gezelligheid viel inderdaad niet te klagen! Daarnaast mijn complimenten voor de BLIK en vaartuig combi, daar deze roeiende goden zich wederom kunnen meten in de top van het veld! Aangezien de FMR dit jaar weer een onmenselijk goed veld kende is een tweede plaats zeer respectabel!

Blik heeft trouwens een heel goed weekend achter de rug, Sonne heeft zondag nog geblikt op de loodzware ORCA-familiedag finale. Bij deze dus ook mijn welgemeende felicitaties! Samen met andere papa's en mama's was het wellicht deze comporoeier die de winst veilig stelde. Wie overigens weet in welke ploeg de zoon of dochter van Sonne roeit wordt gevraagd dit te melden bij bovengetekende!
Mrtn 2007-06-04 11:10:02
gelukkighebbenwedefotosnog
Tessa 2007-06-04 11:41:40
zo zie je maar weer dat je met zulke acties wel het meest prominent op de foto komt, en daar deden we het tenslotte voor vooral die politieboot maakt het allemaal wel heel dramatisch....
Weerd 2007-06-05 00:20:49
Nog meer foto's....
Reageren


Naar Home Geplaatst op 2007-06-03 17:38:22 door Jeroen van Leeuwen
Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contactinformatie | Routebeschrijving | Problemen | Colofon
Copyright 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated at 2020-01-29 09:02:13 in: 0.064, Sql: 0.025 (23)