V E R S L A G
Open Vlaamse Kampioenschappen 2005 SA4- 

Orcalicht wordt kampioen van Vlaanderen

Wegens het geweldadige imago van de Varsity werd door Orca's lichte vier besloten om dit voorjaar uit te wijken naar Gent.

Onze zuiderburen hielden een uitgebreidde sparsessie, waarbij de titel van Vlaanderen op het spel stond. Op zaterdag werd eerst een potje geroeid om de startvolgorde voor zondag te bepalen.


Aan de wedstrijd werd deelgenomen door ploegen uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, Belgie en de UK. Wegens het ontbreken van een licht veld is aan het M4- veld deelgenomen. Dit stemde zowel de roeiers als de Gentse horeca tot vreugde.

Na een aangenaam verblijf in het nabij Gent gelegen Maldegem is op zaterdag morgen afgereisd naar Gent. De boot vervoerd door onze collega uit Delft lag aldaar op ons te wachten. Even aanriggeren (dit wordt een erg saai verhaal) Op de 1500 meter lagen we nek aan nek met de boot van Vidar. Na de hele race een boot voor te hebben gelegen begonnen ze behoorlijk snel op ons in te lopen. Onze eindsprint bleek net voldoende om ze voor te blijven en zo het eerste blik van het seizoen binnen te halen.

Na de uitslag van zaterdag waren we favoriet voor de overwinning op zondag, ware het niet dat er verschillende nieuwe inschrijvingen waren. Onze eigen race werd volgens plan gevaren en met overmacht gewonnen. Wel werden we nog enigzins verrast door een ploeg uit de UK. Na 500 meter voeren ze vanuit baan 1 in een rechte lijn in de wal naast baan 5. Aangezien de winnaar op tijd werd bepaald, was het afwachten hoe de andere heat had gevaren. Tot onze vreugde waren wij zo'n 8 sec sneller en konden we naast onze, een kop grotere, tegenstanders plaats nemen aan het ere vlot om met Orca's eer te strijken.

uitslag Gent Spring Regatta
Voorjaarsregatta Gent
Website Voorjaarsregatta
2 keer winst op Spring Regatta voor ouderejaars licht

Reinder 2005-04-11 19:06:26
goed verhaal!
vic 2005-04-12 13:16:07
heej ik ruik censuur!
Reageren


Naar Home Geplaatst op 2005-04-11 18:45:53 door Victor Bastiaansen
Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contactinformatie | Routebeschrijving | Problemen | Colofon
Copyright 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated at 2020-07-09 10:12:45 in: 0.057, Sql: 0.023 (21)