N I E U W S
Worldcup 3 Pozan 

Nog zo'n 50 dagen en dan starten de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Claudia en Inge zullen daar de eer van Nederland en Orca verdedigen in respectievelijk de dames 8+ en dames 4x. De laatste internationale krachtmeting vindt komend weekend plaats in Polen, tijdens de derde World Cup in Poznan.

Claudia start in de acht tegen Groot Brittannië, Nieuw Zeeland en Wit Rusland. De Britten zijn Europees Kampioen en wonnen zilver tijdens de tweede World Cup, vlak achter de grote favorieten voor Olympisch goud Amerika. Nieuw Zeeland pakte in Luzern het brons. Genoeg tegenstand dus voor de Nederlandse dames, die na de overtuigende kwalificatie tijdens het OKT nu mogen kijken waar ze staan ten opzichte van de echte topploegen. Een medaille zal waarschijnlijk het resultaat zijn, maar de ploeg zal vermoedelijk pas tevreden zijn als Engeland of Nieuw Zeeland verslagen wordt, of op z'n minst dicht bij deze ploegen gefinisht wordt. Dit moet mogelijk zijn, gezien het kleine verschil tussen Nederland en Groot Brittannië op het Europees Kampioenschap eerder dit jaar.

Inge neemt het in de dubbelvier op tegen slechts vier tegenstanders maar ook hier is de kwaliteit van het veld hoog. Met Polen en Duitsland doen het goud en zilver van de laatste world cup mee, Nederland won hier brons. De Duitsers hebben zelfs nog een verandering in de samenstelling doorgevoerd waarmee de ploeg mogelijk nog sterker wordt. Inge zal er met haar ploeg alles aan doen om voor het eerst dit seizoen de Polen te verslaan.

Hier de (voorlopige) starttijden:

Vrijdag
13:15 Inge Race for Lanes
13:20 Claudia Race for Lanes

Zondag
11:48 Inge Finale A
13:18 Claudia Finale A

uitslag World Cup III

Reageren


Naar Home Geplaatst op 2016-06-14 17:47:21 door Karlijn Kremer
Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contactinformatie | Routebeschrijving | Problemen | Colofon
Copyright 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated at 2020-07-10 15:41:07 in: 0.052, Sql: 0.022 (17)