N I E U W S
Voorbeschouwing Winterwedstrijden 2015 

Door: Jurgen Langenhorst

Je zou het bijna niet zeggen met dit waterige zonnetje en temperaturen rond de 10 graden, maar het is tijd voor de winterwedstrijden. Na een lange periode van eindeloze trainingen op het water, de ergometer en in het krachthonk eindelijk weer een keer buiten spelen met andere verenigingen. Voor iedereen altijd een spannend moment om te zien of al die arbeid leidt tot snellere tijden dan hun concurrenten. Grofweg zijn er drie groepen te vinden op de Delftse Schie: de eerstejaarsachten die hun eerste punten van het klassement willen binnenhalen, middengroepen die willen kijken of ze op de goede weg zitten en ouderejaars voor wie het een officieel meetmoment is van de KNRB.

In het eerstejaarsveld hebben we als vanouds alle drie de achten gevuld en ontbreekt dus alleen de recent toegevoegde lichte dames dubbelvier. Het lijkt ondergetekende ook geen goed idee om vier meisjes, die net van de middelbare school komen samen snoeihard te laten trainen en te weinig eten te geven, maar wellicht is dat ook medeleden van een deels ervaringsdeskundige. Aan een voorspelling van de uitslag durf ik me nog niet helemaal te wagen, aangezien iedereen niet veel verder is gekomen dan 2000 virtuele meters ketting trekken en je nog zoveel piepschuim aan een ergometer kan hangen, maar met een roeiboot ben je sneller aan de overkant. Al zijn de corporale knorren uit Tilburg traditioneel sterk bij de openingswedstrijd en na hun ploeguitje in het Zuiden van Spanje zal hun vroege piek door middel van ploegbinding niet minder geworden zijn. Gelukkig laten de tijden uit Hazewinkel zien dat onze sjaarzen op weg zijn naar goede prestaties in de loop van het seizoen en wellicht begint dit nu al.

Voor de middengroep hebben we twee zware 2-’s en een 4+, een lichte 2- en een lichte damesskiff voorheen lid bij de buren. Laatstgenoemde heeft de indruk van onze talentcoach Steffen de Vries al gewekt in de drie halen dat hij haar langs het vlot zag roeien, dus dat belooft wat. De zware middengroepen zijn net geselecteerd en hebben nog weinig gevaren in de nummers waarin gestart gaan worden. Dat neemt niet weg dat de nieuwe structuur van Marloes van der Weide (altijd lastig om zo veel vlees in het gareel te houden) zijn vruchten lijkt af te werpen. De lichte 2- met Abel en Vincent krijgen van mij al twee duimen omhoog dat ze zomergewicht in de winter trachten te bereiken.

Last but not least de ouderejaars roeiers voor wie het een meetmoment is (lees: a-equipe doet niet mee, kijk maar of je komt en in welk veld je start, we zien wel of we nog een keer kijken naar de uitslagen). Hierin doen maar liefs 4 vrouwen skiffs mee, waarvan twee later licht zullen zijn, gaat Nikos de Nedergriekos de volbloeds inheemsen weer skiffles geven en hebben we nog twee 2-’s die meedoen in het zware veld. Van de vrouwen lijken Rosa en Annemarie als openklasse dames het voordeel te hebben over hun lichte concurrenten Jose en Marleen, maar ze zullen het zeker niet cadeau gaan krijgen.

Nikos krijgt geen tegenstand binnen de vereniging, maar mag het opnemen tegen onder andere Roel Braas en Ruben Knab, dus hier zo dicht mogelijk bij de in de buurt eindigen lijkt een leuk doel. Ikzelf vind de natuurlijke winterjas nog iets te comfortabel zitten en neem het met mijn Leidse compagnon op tegen Jort & Djimmer in het zware veld. Inside information belooft een spannende strijd, waarvan de winnaar best weleens de overall winnaar van het veld kan worden. (Disclaimer: hoewel er op papier geen super tegenstand aanwezig is, kunnen nieuwe combinaties altijd verassend uit de hoek komen.)

uitslag Winterwedstrijden
Winterwedstrijden

HJ 2015-02-20 08:58:11
Altijd genieten met de voorbeschouwing van Calimero
Julia 2015-02-20 09:05:34
Goed verhaal
Reageren


Naar Home Geplaatst op 2015-02-19 15:32:22 door Annemiek Bolier
Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contactinformatie | Routebeschrijving | Problemen | Colofon
Copyright 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated at 2020-05-25 12:29:26 in: 0.059, Sql: 0.021 (20)