N I E U W S
Wedstrijdverslag Vidar Laga winterwedstrijden 

20 oktober was het zover, met een gezellig afvaardiging gingen we naar T.S.R. Vidar te Tilburg. Orcanen met wedstrijdervaring weten wat er te wachten staat, maar voor de eerstejaars orcanen: wat gaat er nu vooraf aan z´n wedstrijd?

Een kijkje in de keuken.
Een paar dagen voor de wedstrijd wordt de loting bekend gemaakt, we hadden het “erg” getroffen, we mogen het spits afbijten, als eerste starten. Dit betekent dus niks meer dan dat je met je ploeg om 8:15 moet melden bij de wedstrijdleiding.
We hadden afgesproken om met z’n allen te gaan slapen bij Stan, een oud-ploeggenoot in Breda. We lagen met vijf Neanderhaalers mannen en prinses Anna op de kleine studenten kamer te slapen. De werker gaat dan op een on-christelijke tijd. Maar ondanks dat maken we het nog even gezellig met de nodige grappen en grollen. Team-building ten top!
Als je aankomt op de baan van Vidar lopen daar al verschillende verenigingen rond, Laga, Okeanos, Skadi en natuurlijk onze blauwe buren. Opeens horen we aaahhh! de Neanderhaalers! Breed lachend, staat daar Ben Kortman (Triton), tegen zijn ploeg hebben we vorig jaar gestreden om de eerste plaats in de NOOC. De studenten roeiwereld is klein en ondanks de competitie ook nog gezellig.
Voor de wedstrijd doen we een voorbespreking, je voelt de spanning al iets oplopen. De coach (Stan) en de consultant (Artie) leggen uit wat er gedaan moet worden. Daarna wedstrijdfocus aan, klaar maken en oproeien. Daarna volgt het eindeloze wachten klaarliggen in de buurt van de start tot je opgeroepen wordt. Uiteindelijk starten we en knallen we over de baan. Vlak voor de finish hoor je hem al, boven alles komt het Orcaaaaa aanmoedigingskoor, de 500 meter is in 1:52 voorbij.
De volgende race volgt volgens het zelfde protocol, wedstrijdfocus en staan op die benen! Winst.
De prijsuitreiking vond plaats in de kantine van Vidar, alle verenigingen die met de wedstrijd mee deden zijn daar. Je wordt dan naar voren geroepen en je krijgt een “taart” (bij competitieroeien heet een blik taart). Er wordt voor je gezongen, de aanwezige corporale verenigingen kijken je weer eens raar en geïrriteerd aan kortom ik voel me Orcaan en ik ben daar trots op.

door Rikkert Wijrdeman

2012 VidarLaga najaarswedstrijden

HJ 2012-11-06 09:06:34
Haha Rikkert is baas !
Reageren


Naar Home Geplaatst op 2012-10-26 12:37:44 door Arthur Franchimon
Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contactinformatie | Routebeschrijving | Problemen | Colofon
Copyright 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated at 2020-05-31 19:29:56 in: 0.051, Sql: 0.018 (18)