N I E U W S
Zonnige en succesvolle Head 

Afgelopen weekend werd er op een hard geroeid op de Amstel onder het genot van heerlijke zon en een vlak water. Niet alleen de weersomstandigheden tijdens deze afsluitende wedstrijd van het lange baan seizoen waren bijzonder goed. Ook heeft Orca hard gevaren op afgelopen wedstrijden en deze wedstrijd. De ploegen hebben laten zien te klaar ze zijn voor de boord aan boord strijd over twee kilometer.

Als eerste gingen de bedrijfsroeiers van start, na een goede voorbereiding waren Ordina 1 en Kantoorhalen er helemaal klaar voor. Ordina startte als eerste en is de grootste concurrent Accenture voorgebleven, helaas hebben ze net niet hard genoeg gevaren en is Ordina 2e geworden. Kantoorhalen had als doel haar tijd van vorig jaar te verbeteren en dit is gelukt. Voor Ordina een mooie stimulans om hard te blijven trainen en voor Kantoorhalen een goede voorbode voor de Peil.

In het wedstrijdveld waren het van Orca als eerste de eerstejaars heren achten die van start gingen. Voor eerstejaars zwaar was het na de eerste twee wedstrijden duidelijk dat Proteus hun grootste concurrent was. Ook Nereus moest in de gaten gehouden worden. De mannen van Orca gingen voortvarend van start en wisten bij de eerste tussentijd vooraan te liggen. Ook de rest van de race wist Anne de boot foutloos door alle bochten te sturen. Helaas bleek Proteus te sterk en uiteindelijk zijn onze mannen tweede geworden. Wel hebben zij nog steeds een eerste positie in het eerstejaars klassement en hebben zij in de afgelopen wedstrijden laten zien klaar te zijn voor het korte baan seizoen.

In het volgende veld was het eerstejaarslicht die weer aan hun concurrenten wilde laten zien wat ze in huis hadden. Na twee succesvolle vijf kilometer wedstrijden, waren de heren er klaar voor. Na een strak afgewerkt oproeiprogramma was het tijd voor 8 kilometer lang knallen. Bij de eerste twee tussentijdsmetingen lagen de heren al voor en was de eerste boot al gebumpt. Even leek het erop dat Skoll de strakke race lijn van de mannen zou verstoren, maar door een gedurfde stuuractie van Jonna konden ze er nog net (echt nog net) langs en zo ook nog eens de laatste bocht strak insturen. Al met al leidde deze perfecte race tot een eerste positie met vijf seconden voorsprong op de nummer twee. Met meer dan 30 seconden voorsprong op de rest van het veld kunnen we zonder overdrijven zeggen dat ze het veld hebben aangeveegd. Momenteel staat eerstejaars licht tweede in het eerstejaarsklassement., maar wanneer we bedenken dat het slechtste resultaat mag worden afgetrokken, kunnen ze met gerust hard het korte baan seizoen in gaan.

Ook werd er op de head flink gestreden in het clubveld. Vele club achten, instapachten en ervaren burgerverenigingsachten deden mee aan het Head Spektakel. De dames van de clubacht hadden na de Heineken een mooie tweede plek weten te bemachtigen in de Kruithuisbokaal. Alleen triton stond nog boven hen. Tijden een nette race bleek dat onze clubacht dames deze mooie tweede plek wisten te behouden en dat Triton nog net een maatje te groot bleek. Voor de dames van Boordwijven wordt het misschien al een “goede gewoonte” om de head te starten. Voor hen bleek de 8 kilometer wel duidelijk te ver.

De mannen van Head firts hadden het hele jaar al getraind alleen voor deze wedstrijd. Deze boot met veel ( roei en bestuurs ) ervaring ging de eerste paar kilometer voortvarend van start. Echter bleken de laatste paar kilometer iets te lang voor deze mannen. In dit toch wel zware veld werden zij 8e. Voor de mannen van de clubacht was dit weer een spannend moment en een mooie gelegenheid om ervaring op te doen. Na acht lange kilometers nestelde ze zich in de achterhoede van het veld.

Qua dames was Orca wat breder vertegenwoordigt op deze wedstrijd. Allereerste waren het de dames in de dubbelvier die in het eerste divisieveld de uitdaging hadden een boot voor te blijven met vier dames die afgelopen jaar naar het junioren WK zijn geweest. Deze uitdaging hebben de dames tot ongeveer de laatste bocht weten vol te houden en zo wisten zij op een nette vierde plek te eindigen. Een andere combi ploeg van de dames Stéphanie, Tessel en Sietske, samen met Skoll zijn in het dames derde divisie veld zijn gestart. Tijdens de Heineken raakten zij al steeds meer op elkaar ingespeeld en dit was tijdens hun race ook zeker terug te zien. Tijdens de eerste tussentijd wisten ze een tweede tussentijd neer te zetten en uiteindelijk wisten ze in een druk bezet veld van tien ploegen als derde te eindigen, een zeer nette prestatie.

In het veld van eerstejaarsdames was al snel duidelijk dat de strijd zou gaan tussen Nereus en Orca. Onze dames gingen voortvarend van start en namen een voorsprong van maarliefst 5 seconden op de eerste tussenmeet. De hoerenbocht was kinderspel voor Anke Marit, die de dames de volle acht kilometer wist te motiveren het uiterste uit zichzelf te halen. Na een spannende strijd trok toch Nereus aan het langste eind met een verschil van een krappe 2 seconden. Onze dames hebben met deze uitslag een goede basis gelegd voor het kortebaanseizoen. Ze staan met twee punten voorsprong op nummer 1 in het klassement!

In het laatste veld voor Orca van die dag waren het de ouderejaars en middengroep dames die zouden gaan strijden om de blauwe wimpel, een prijs voor de snelste verenigingsacht. Dat ze hard gingen hadden ze in hun strijd tegen de KNRB combi op de Heineken al laten zien. Daar gingen ze zelfs zo hard dat ze zich na hun race op de Head moesten melden voor een doping controle, duidelijk roeien op het hoogste niveau! De grootste concurrent om de blauwe wimpel en het blik was de oud lichte dames acht van Nereus. De dames van Orca wisten goed op Nereus in te lopen, maar konden er helaas niet heel snel overheen. Dit leidde tot een spectaculair stuk roeien van drie kilometer boord aan boord over de Amstel. Met de eindsprint in zicht wisten de dames toch nog een tandje bij de schakelen en alsnog voor de finish licht te maken tussen de boten. Met deze race wisten ze de blauwe wimpel, die sinds de jaren ’90 niet meer in het bezit is geweest van Orca, weer mee naar utrecht te nemen!

Al met al was het een mooie dag met goede resultaten en een mooie afsluiten van het lange baan seizoen. Bliktrekkers gefeliciteerd en op naar het twee kilometer seizoen!

uitslag Head of the River
2011 Head
Voorbeschouwing Head
Site Head

Tijn 2011-03-24 10:30:14
Mooi verhaal! Goed gedaan allen...op naar het 2k seizoen!
Frank 2011-03-24 11:57:00
Goed verhaal! Goede uitslagen!
Martijn 2011-03-24 12:39:41
Ouderejaars/MGD en EJL, gefeliciteerd!!
Em 2011-03-24 12:49:06
Cool stuk, je krijgt echt een beeld van het raceverloop van sommige (winnende) ploegen! Gefeliciteerd!
Uijenkruijer & Vermeer 2011-03-24 21:53:35
Prima samenvatting van het sfeertje inderdaad! Maar er is wel een stukje weggevallen, wat bij deze wordt toegevoegd door een afvaardiging van betreffende ploeg.

Toevoeging:
Voor de dames van Boordwijven wordt het misschien al een “goede gewoonte” om de head te starten. Voor hen bleek de 8 kilometer...
...een goede reden om met de volledige ploeg over de Amstel te speren. Onder aanvoering van nimmer genoeg geprezen coach Simon, topstuur Desirée, een dozijn ouders en Anne trapten zij alle energie uit alle aanwezige krochten van hun lichaam. Wat een prestatie voor de enige aanwezige compoploeg van Orca om weer het Head-gevecht aan te gaan! Ondanks de behaalde eerste plaats van onderen heeft deze damesploeg nog genoeg plannen om vaker dit soort heldhalftige acties uit te voeren. Helaas gaat een trip per acht naar Londen...

...wel duidelijk te ver.
Jon 2011-03-25 09:06:43
Allez boordwijven!
Anne 2011-03-25 09:37:06
Alle ploegen: gefeliciteerd ! Ik ben trots op jullie! En in het bijzonder ook Boordwijven: goed gedaan en mooie aanvulling van het wedstrijdverslag . Tot volgend jaar!
simon 2011-03-25 11:32:18
Ik vind de conclusie 'duidelijk te ver' te snel, waar er in het eerste deel veel ploegen de mooiste ploeg van orca bumpten, bleef Boordwijven in het tweede deel zeer goed bij. Ik denk eigenlijk dat de HEAD voor Boordwijven te kort is. Als de HEAD 16 km was geweest, was het vast een hele andere race geworden.
simon 2011-03-25 11:34:46
Belangrijke toevoeging: MGD en EJL gefeliciteerd!!!!
Rogier 2011-03-25 14:38:16
Clubachten zijn toch ook compoploegen?

Hoe dan ook iedereen: goed gedaan! En MGD en EJL gefeliciteerd
Niels 2011-03-27 21:18:43
EJL en OJD/MGD gefeliciteerd! Leuk verslag
Boudewijn 2011-03-29 17:18:00
clubachten zijn ook compoploegen ja.

felicitaties voor alle blikkers!
Reageren


Naar Home Geplaatst op 2011-03-24 10:10:52 door Anouk Eggen
Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contactinformatie | Routebeschrijving | Problemen | Colofon
Copyright 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated at 2020-07-09 01:19:25 in: 0.073, Sql: 0.029 (30)