N I E U W S
NSRF Slotwedstrijden: Orca Swoar batst m dr voar! 

Orcas zware wedstrijdroeiers van Orca hebben op de laatste wedstrijd van het 2K-seizoen en massa weten te blikken! En dat is ze meer dan gegund! Het EJZ-viertje met aan boord Djimmer, Robbe, Maykel en Frank wisten de N4+ en B4+ races winnend af te sluiten. TJZ met Ties, Rogier, Ernst (allen Heren 2009) en Bart deden er een schepje bovenop door iedereen in het N4- veld te snel af te zijn. Ook Tom (Z07)& Jochum (Z08) lieten zien dat hun SB-acht goede stappen aan het maken is door de winst in het SA8+ en tevens NSK-titel in een bijzonder snelle tijd binnen te slepen.

Het was afgelopen weekend niet alleen Zwaar wat de klok sloeg. Ook Middengroep Licht was bijzonder succesvol. Zo won de Alpha vier met Martijn, Thijs en Laurent (allen Heren 2009) en Koos (L08) het LO4- veld in een Orca Record(!) en wonnen zij ook de laatste race voor het Lichte Developmentklassement. Voor onze jongenswas dit echter niet genoeg, want concurrent Vidar wist genoeg punten te pakken voor de eindoverwinning. Voor MGL dus een 2e plek in het klassement. Gefeliciteerd!
De Bta vier was ook weer eens goed op dreef. Zij veegden vakkundig het LN4- veld aan. De gebroeders Torensma (beiden L08) gaan nu door het leven als overgangsroeier. Voor Wilbert (L08) en Wietse staat de teller na dit seizoen op 2 blikken. Gefeliciteerd!
Wie ook het blikkenratio flink wisten te stuwen waren Marette (D08) en Paulien (D07/08). Marette had nog 1 blik nodig om te felbegeerde SA status te bereiken en zij bokste dit voor elkaar in de DSA8+, samen met Paulien. De champagne vloeide rijkelijk waardoor haar nieuwe SA-handdoek dan ook goed van pas kwam. Voor Paulien was het blik in de DSA8+ niet het enige blik dat zij dat weekend zou bijschrijven op haar steeds indrukwekkender wordende palmares . Scullend kan Paulien namelijk ook erg goed uit de voeten en dat bewees zij samen met Vera (D08) en twee andere lichte dames in de DSA4x. Zij versloegen daarmee enkele gedoodverfde kandidaten voor het blik. Een erg knappe prestatie! Alsof dat nog niet genoeg was sloot zij samen met Inge (D08) in de DSA2- de dag winnend af. Chapeau!
Jurgen Langenhorst (L07) roeide in het LN1x veld (3e) en in het LB1x (2e) vooraan mee. Het leverde hem geen blikken op, maar wel 2 Orcarecords op. Sebastiaan (Z07/08) moest zich noodgedwongen in het zware beginnelingen skiff veld laten inschrijven. Hierin wist hij menig zware bal voorbij te roeien. In de finale werd Sebastiaan knap 4e.
Dames 2010 kon op zondag bij de uitreiking van het Eerstejaarsklassement 9 mooie oranje truien en een ploegfoto van formaat ophalen. Dames (en natuurlijk ook Nina, Maarten, Hilde en Boudewijn), het is jullie meer dan gegund! Met knetterhard roeien hebben jullie dit seizoen aan iedereen laten zien dat Orca de acht beste eerstejaars roeisters heeft. En daar zijn wij supertrots op!
Met hulp van invallers Charlotte en Inge (beiden D08) kon Dames 2010 in de finale van het DSA8+ veld geen vuist maken tegen de ouderejaars combinatieploegen. Zij eindigden op de 4e plek.
Vera (D08) vormde met haar vaste dubbeltwee partner van Nereus het winnende slagenkoppel van de DSA4x. In de DSA2x kunnen zij ook erg goed uit de voeten en wisten knap te eindigen op de tweede plek, achter twee dames van Skoll die wat meer vet en spiermassa met zich mee dragen.
Het winnende viertje van Zwaar 2010 werd niet alleen vanaf het erevlot toegezongen. Ook vanaf het water werd het Orca lied met volle borst ingezet doorhet viertje van Zoltn, Watse, Arthur en Max. dat vlak daarvoor kort achter Djimmer & Co op de 2e plek eindigde.
Het viertje van Dames 2010 bekroonde hun succesvolle seizoen met twee goede races. Zij haalden op beide dagen de finales. Zo werden zij in het altijd lastige Dames Developmentveld zesde en in het DN4- veld vierde, vlak achter de combinatievier van Tara en Marleen (beiden D09) die op een 3e plek eindigden.
Tara en Marleen waren afgelopen weekend ook actief in de tweezonder. Zij werden in het DO2- veld verdienstelijk 3e en in het DN2- 5e.
In de eenzitter was het vervolgens de beurt aan Judith, die de afgelopen tijd heeft laten zien dat je met rake klappen erg hard kan gaan. Judith roeide in zowel het DO1x en DN1x veld naar de 3e plek.
Annelie verscheen voor de laatste keer dit seizoen aan de start in het LDO1x en LDN1x veld. In beide velden haalde zij de finale waarin zij respectievelijk 5e en 6e werd.
Tot slot was het de beurt aan Orcas eerstejaars lichten. De vier wist in de LN4+ niet door te dringen tot de finale. In de LB4+ lukte dit wel. Zij eindigden daar op de 5e plek. De eerstejaars lichte acht sloot hun seizoen af met een 8e plek in het Lej8+ veld en een 6e plek in het B8+. Hopelijk brengt seizoen 2010-2011 meer geluk in het roeien voor onze lichte mannen.

uitslag NSRF
2010 NSRF slot
NSRF 2010 N4+
NSRF.Theta Slotwedstrijden site

olga 2010-07-14 10:32:18
en natuurlijk de talentenacht dames die blikt!!
Reageren


Naar Home Geplaatst op 2010-07-12 23:42:45 door Tijmen Hondelink
Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contactinformatie | Routebeschrijving | Problemen | Colofon
Copyright 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated at 2020-04-01 14:11:06 in: 0.057, Sql: 0.021 (23)