Competitie
| Boten afschrijven | Coachen | Competitie infoboekje | Competitievloot | Examen | Kalender | Ploegen | Roeimogelijkheden | Schadeschrift
Competitie roeien
Competitieroeien op Orca gaat vooral over het starten van veel leuke wedstrijden. Er is een grote keus aan typen wedstrijden, verschillende afstanden en roeiwaters waar ze verroeid worden, verspreid over het hele jaar.

Competitieroeien is ook zelf keuzes maken. Keuzes voor welke wedstrijden je wil starten, hoe vaak per week je wilt trainen (meestal zo’n twee á drie keer in de week) en met wie (zo’n vier anderen). Daarnaast verlangt het een redelijke zelfstandigheid van je, in tegenstelling tot de afroeitijd.Je moet bijvoorbeeld zelf op tijd zorgen dat je een boot hebt gereserveerd via het afschrijfboek. Bovendien heb je wel elke training een stuur nodig, spreek dus goed af met je ploeg wie voor welke training een stuur regelt.

Dat je je eigen keuzes mag maken maakt het makkelijk, maar ook moeilijk: je moet namelijk wel weten wat en hoe. Daarvoor is er op Orca de begeleidingscommissie en je coach. De begeleidingscommissie is er om voor jou de juiste informatie te verzorgen zodat je je keuzes goed kan maken. Ze willen graag dat iedereen op zijn eigen manier plezier beleeft aan het competitieroeien. Gebruik ze daar ook voor! Stap op ze af en stel je vragen, of leg je problemen voor. Je coach is er natuurlijk vooral voor om jou te leren roeien.

Daarnaast bepaalt hij samen met je ploeg welke strategie jullie uitzetten en welke wedstrijden jullie zullen gaan starten. Orca probeert voor iedere ploeg een passende coach te vinden, maar daar zul je zelf een handje bij moeten helpen: verkoop jezelf als de ideale ploeg om te coachen en houd je coach het hele jaar te vriend, hij of zij doet het allemaal alleen maar omdat het zo leuk is.

Competitieroeien is anders dan wedstrijdroeien: de intensiteit is minder, er wordt minder van jou verlangd. De extra vrijheid bij competitieroeien heeft ook tot gevolg dat je met je ploeg meer zelf moet regelen.

Orca biedt jou van alles om een leuke tijd te hebben: veel leuke dingen rond het roeien(dinsdag- en donderdag avonden en feesten) een ervaren coach, leuke wedstrijden etc. Als je wat verder komt in je Orca carrière is het dan ook logisch dat je zelf weer wat teruggeeft aan Orca. Willen alle ploegen een coach hebben dan zal bijna iedereen van af zijn tweede jaar moeten coachen, “moeten” bestaat gelukkig bijna niet op Orca, maar toch...Bedenk als alle Orcanen tijd en energie in Orca steken, Orca tijd en energie in Orcanen steekt.

Tot slot: wil je meer weten over competitieroeien, vraag dan de commissaris competitie van het bestuur, iemand van de begeleidingscommissie, of een willekeurige ‘compo’ roeier.

Geplaatst op 2003-07-25 12:38:48 door Reinder Nijhoff
Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contactinformatie | Routebeschrijving | Problemen | Colofon
Copyright 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated at 2020-07-13 23:10:50 in: 0.040, Sql: 0.013 (10)