Wedstrijd Profcoach
First Team
Profcoach
Op Orca staat talentontwikkeling centraal en goede coaching vormt hierin een essentieel onderdeel. Zonder adequate coaching is het vrijwel onmogelijk om het hoogst haalbare uit een roeier te halen. Daarom investeert Orca met professionele coachcursussen in het opleiden van haar coaches. Daarnaast is de structuur in de wedstrijdsectie erop gericht om talenten vanaf het eerste jaar te begeleiden naar de (sub)top. Zo maakten Inge Janssen (Brons op het EK, 2013, 2014) en Claudia Belderbos (Brons Olympische Spelen, 2012) op Orca hun eerste roeihalen en stonden zij vier jaar later op de Olympische Spelen in Londen.

Om een optimale begeleiding aan onze (potentiële) talenten te bieden, is besloten om Maarten Jongh vanaf 2018-2019 aan te stellen als professioneel coach van de eerstejaars. Hij zal zich bezig houden met het neerzetten van een sterk fundament voor wedstrijdroeien op Orca, dat bij het eerstejaar toonzetten en instroom, oppikken van talenten begint. Timo van Wittmarschen is onder andere verantwoordelijk voor het coachen en begeleiden van de roeiers en coaches, het maken van een jaarplan en trainingsschema's en het verbeteren van het opleidingstraject van onze talenten.
Roeiers leren in het eerste jaar de basis van het roeien en kunnen zich daarna maximaal ontwikkelen dankzij de opleidingsstructuur op Orca en de expertise van de talenten profcoach: Steffen de Vries. Hij zal ook roeiers en coaches begeleiden, zich inzettend voor een doorontwikkeling richting de bond.

Steffen is een skollie die al 30 jaar coacht. Hij was bondscoach in '98. Maarten is op Orca met de roeisport in aanraking gekomen en heeft ruim 15 jaar coachervaring.


Heb je vragen over profcoaching op Orca? Mail dan naar wedstrijd@orcaroeien.nl.
Geplaatst op 2007-07-06 16:31:41 door Maarten van der Molen
Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contactinformatie | Routebeschrijving | Problemen | Colofon
Copyright 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated at 2020-07-16 03:48:59 in: 0.035, Sql: 0.011 (10)