Vereniging Commissies Talent Centrum
Archief | Gastenboek | Leden
Talent Centrum ('05/'06)

Welkom op de pagina van het Talentcentrum Utrecht

Zondag 9 oktober 2005 is het talentcentrum Utrecht van start gegaan. Het doel van het talentcentrum is het stimuleren van wedstrijdroeien bij jeugdroeiers (tussen de 14 en 18 jaar) in de omgeving van Utrecht. Dit doen we door ze samen in verschillende nummers te laten roeien onder begeleiding van ervaren coaches. Zo kunnen ze elkaar leren kennen en gezamenlijk trainen. Voor de roeiers en hun coaches is er een maximale uitwisseling van kennis en ervaring mogelijk.

Op de dag zelf worden twee trainingen gedraaid, en tijdens de lunch geven twee gasten een praatje. Henk-Jan Zwolle en Adrian Liezsner zijn langsgeweest en hebben verteld over respectievelijk trainings opbouw en techniek & de Holland 8. Sjoerd Hamburger en Geert Cirkel hebben verteld over hun ervaringen met toproeien. Han Abelsma, fysiotherapeut en oud-coach een praatje voor de coaches gehouden over blessurepreventie. Steven Nieberg heeft vanuit zijn functie als kamprechter bij de FISA verteld over de regels, die vooral betrekking hebben gelijke kansen en veiligheid tijdens wedstrijden. Chris van Winden heeft de roeiers tijdens de eerste training op video vastgelegd en heeft samen met de roeiers en coaches de beelden geanalyseerd.

Er zijn nu in totaal 3 dagen georganiseerd: twee dagen in oktober en een dag in november. Zaterdag 4 januari wordt er op het kanaal een bumping georganiseerd van 3,5 km voor de roeiverenigingen in Utrecht en deze staat ook op het programma.

Met inzet van zowel coaches van de verenigingen als met (oud-)internationals in de roeiwereld geven we een impuls aan het jeugdroeien.

Wil je ook meehelpen deze dagen met de juniorendagen stuur dan een mailtje, schrijf wat in ons gastenboek of spreek een van de onderstaande personen aan op de loods.

[FOTO_2_LEFT]Heleen Kiela
Suzan Ruijtenberg
Renske van der Gaag
Marjolein Jurres
Hilde Spits
Marjolein van Ruiten
Jan Willem van der Paauw
Pim Renou
Chris Thissen
Victor Bastiaansen (wedstrijdcommissaris)

Foto's dag 1 (9 oktober 2005)
Foto's dag 3 (18 december 2005)
Hoofdpagina Talentcentrum
Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contactinformatie | Routebeschrijving | Problemen | Colofon
Copyright 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated at 2020-07-10 14:32:51 in: 0.050, Sql: 0.016 (13)