Relaties Steunfonds Activiteiten

Onder het kopje Agenda vind je alle activiteiten van het Steunfonds door het jaar heen. Om een beeld te schetsen van n van de jaarlijks terugkerende evenementen hebben we onderstaand stukje verslag van het jaarlijks fietsweekend in september toegevoegd door wijlen Wim van Dijk:

Steunfonds Fiets Weekend in De Eifel (donderdag 29/8 tot en met zondag 1/9/2002)

Eindelijk had ik de moed mij eens aan te melden voor dit jaarlijkse uitje. Welnu. Een uitje met een grote U werd het, want de kwartiermakers Peter vd B.en Harry L. hadden voor de 17 sportieve Steunfondsleden uit de roei-jaren 1958 tot en met 2000 een geweldig huis besproken. Bijna slaapplaatsen voor iedereen, een romantische tuin met ligstoelen en barbecue, een sfeervolle zitkamer met open haard, een ruime keuken en een sauna. Velen van ons moesten en zouden de sauna in, na de voortreffelijk lopende avondmaaltijden. Het was voor mij iedere keer weer een feest daadwerkelijk een handje mee te doen bij de bereiding van de gevarieerde, uitstekende maaltijden. Uiteraard hielp de rode en witte wijn bij het losweken van sterke verhalen, geintjes en goochel trucjes.

Aangezien ik reeds donderdag middag ter plekke was had ik het genoegen mee te doen met het inkopen in de plaatselijke supermarkt. Twee winkelwagentjes afzonderlijk volgeladen door een 2-tal, kriskras struinend door de opgestapelde voedingswaren, grijpend naar alles wat we voor een paar dagen nodig meenden te hebben, resulteerden bij de kassa tot onze stomme verbazing op 40 eurocenten na hetzelfde eindbedrag.

Oh ja, maar gefietst hebben we ook, want na het inkopen op die donderdagmiddag was er nog wel even tijd voor een ritje van pakweg 40 km. Ik was wat binnendoor gegaan, want de snelle jongens (Peter, Harry, Sander en Marcus) gingen mij te hard.s-Avonds na de maaltijd van P. werd de groep al groter, zodat we vrijdag ochtend al gestructureerder op stap konden gaan met de uitgestippelde route van onze wegbereiders Coja en Jaap. De Eifel toonde ons haar landschap, maar de meesten van ons zagen meer het wiel van zijn/haar voorganger, de stenen op de zandpaden en het zwarte asfalt. Ik mocht mij verheugen in de goede en liefdevolle begeleiding van de dames C2, E en M.

Wat een pracht fietsen en stimulerende kleding hadden de echte trappers. Op mijn hybride velocipede( wel met 21 versnl.) trapte ik mij het leblazer, maar het klontje suiker boven aan de berg en de zoenen van de pitspoezen deden mij volhouden. Tijdens lunch pauze kwamen de diverse groepjes weer bij elkaar en werden de stoere belevenissen uitgewisseld. Iedere ochtend was H. als eerste uit de veren en had al diverse lekkere broodjes opgehaald, zodat iedere ochtend weer met moeite afscheid van het ontbijt genomen werd. Zaterdag middag troffen we elkaar na een zeer heldhaftige tocht in het centrum van Monschau, waar we met ontzag werden aanschouwd door de bejaarde toeristen. De groep was nu compleet en de terugtocht naar Reifferscheid/Wiesen kon beginnen. Via verschillende wegen, maar wel direct stijl naar boven uit het dal, door het bos en langs het stuwmeer eiste de tocht veel van onze lichaamskracht . Maar stoere Orcanen en de enige De Batavier geven nooit op. Ik had geen spijt eindelijk eens te hebben meegedaan aan het Steunfonds fietsweekend. De organisatie was perfect, de maaltijden smaakvol bereid en de sfeer geweldig.Volgend jaar hoop ik zeker weer van de partij te zijn en misschien heb ik dan ook weer een snel karretje en zeker een blitse outfit. Peter en Harry bedankt.

(Tussen haakjes, de rustige ploeg heeft zon 160 km en de snelle jongens samen met Annemiek V. hebben misschien het dubbele gedaan; bravo !)

Wim van Dijk

Geplaatst op 2003-08-24 23:03:42 door Reinder Nijhoff
Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contactinformatie | Routebeschrijving | Problemen | Colofon
Copyright 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated at 2020-07-02 21:12:36 in: 0.038, Sql: 0.010 (10)