Vereniging Vertrouwenspersoon
Functieprofiel vertrouwenspersoon ORCA Utrecht

Een vertrouwenspersoon is een persoon binnen ORCA Utrecht, aan wie je als ORCA-lid vertrouwelijke informatie kwijt kan. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op problemen binnen je roeiploeg of commissie, (seksuele) intimidatie, agressie en geweld, discriminatie of racisme.

Wat doet de vertrouwenspersoon?
Hij of zij luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat je niet weet. De vertrouwenspersoon kan ook fungeren als bemiddelaar. De vertrouwenspersoon kan je helpen om een klacht in te dienen bij de vereniging, sportbond of politie. Maar gewoon even praten kan ook.

Geheimhoudingsplicht
De vertrouwenspersoon heeft een geheimhoudingsplicht, wat betekent dat hij niet over je melding mag spreken tenzij je hierom hebt gevraagd. Uitzondering hierop is wanneer enig wettelijk voorschrift de vertrouwenspersoon tot mededeling verplicht.

Vertrouwenspersonen ORCA
ORCA heeft twee vertrouwenspersonen: Wieke Beumer en Matthijs Schmidt. Beiden zijn een aantal jaar geleden actief geweest in alle facetten van de vereniging, maar momenteel zijn ze er niet meer bij betrokken. Heb je problemen waar je niet uit komt met de persoon zelf en waar je binnen de vereniging met niemand over wil of kan praten? Neem dan contact op met één van de vertrouwenspersonen. Zij zullen dan een luisterend oor bieden, adviseren, bijstaan, samen naar een oplossing zoeken en/of bemiddelen.

Wieke Beumer
vporca.wieke@gmail.com
Matthijs Schmidt
vporca.matthijs@gmail.com
Geplaatst op 2011-09-15 17:34:33 door Wietse Venema
Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contactinformatie | Routebeschrijving | Problemen | Colofon
Copyright 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated at 2020-04-07 16:57:59 in: 0.035, Sql: 0.010 (10)