Rob van den Heuvel

∗ 19 april 1956                   † 11 maart 2017

Dit weekend heeft ons het zeer verdrietige bericht bereikt dat Rob van den Heuvel, erelid van onze vereniging, is overleden. Wij zijn enorm geschrokken door dit plotselinge bericht. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij de familie van Rob.

Rob is in 1975 lid geworden van Orca en is daarna van onschatbare waarde voor onze verenging geweest. En niet alleen van Orca, maar ook voor de roeisport in het algemeen. Zo is Rob onder andere in het jaar ’77/’78 ab-actis van het bestuur geweest, om twee jaar later de laatste praeses, en daarmee ook de eerste voorzitter van Orca, te worden. Ook na zijn actieve Orca carrière is hij altijd erg betrokken gebleven bij Orca en zijn huidige roeivereniging Jason.

Er zal komende week op Orca de gelegenheid zijn om een condoleanceregister te tekenen en om gezamenlijk stil te staan bij dit verlies. Op dinsdagavond zal hier speciaal bij stil worden gestaan. Deze week zullen de feestelijke aangelegenheden op Orca niet doorgaan en de bar zal om 23.00 uur sluiten.
 
Halfjaarlijkse afrekening
Beste leden,

In de bijlage van dit bericht vinden jullie de halfjaarlijkse afrekening. Deze afrekening laat ons zien hoe Orca zich financieel heeft ontwikkeld in de periode 16 juli 2016 t/m 15 januari 2017. Deze afrekening geeft ons vooral een indicatie hoe uitgaven en inkomsten verlopen ten opzichte van de begroting. Er zijn enkele posten waarvoor je nu een uitgave ziet of een negatieve inkomst. In veel gevallen heeft dit ermee te maken dat Orca zaken voorschiet, die later door leden weer worden gedekt.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, schroom dan vooral niet om ons een e-mail te sturen. Je kunt ons bereiken op penningmeester@orcaroeien.nl

Haal door!
Irene Butter & Wieke de Haan
Lees meer

HJ 2016-2017_vergelijking
HJ 2016-2017_liquiditeitsrekening
HJ 2016-2017_Winst & Verlies rekening
Geplaatst op 2017-03-10 18:11:01 door Wieke de Haan

Update Vianen
Gister zijn de vlotten vanaf de Amstel verplaatst naar Vianen. Dit is de eerste stap richting het realiseren van de tijdelijke externe roeilocatie. In december en januari is ook een grote crowdfundingsactie geweest waarbij 12,821 euro opgehaald. Een heel mooi bedrag waardoor we de locatie verder kunnen gaan realiseren. Volgende stap gaat het bouwen van de loods zijn.
Ook de regionale media zijn zeer betrokken bij deze actie, hier wat voorbeelden:
https://www.duic.nl/sport/utrechtse-roeiers-boos-en-starten-crowdfunding/
http://nlroei.nl/winnend-concept-orca-en-triton-naar-vianen/
vanaf 8 minuten: https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/unieuws/20170228-1700/
Lees meer
Geplaatst op 2017-03-01 22:47:06 door Meye Bloothooft


Uitnodiging 2e inspraakavond verbouwing
Datum: woensdag 8 maart
Tijd: 19.00 uur
Plaats: Orca Kantine

Zoals velen van jullie al weten zijn we als bestuur, in samenwerking met Stichting De Driewerf, druk bezig met het plannen van een eventuele verbouwing van De Driewerf.

De plannen nemen een steeds concretere vorm aan en de datum van de ALV waarin we de plannen willen gaan bespreken zal binnenkort bekend worden gemaakt. Het is belangrijk om in deze fase van het project je stem te laten horen, omdat we dit nu nog in de plannen mee kunnen nemen. Als we dit later moeten doen, zal dit waarschijnlijk tot vertraging leiden.
Lees meer
Geplaatst op 2017-02-27 22:25:48 door Bram Kleinhout

Gyas Hunze Race definitief afgelast
De organisatie van de Gyas Hunze Race heeft helaas moeten besluiten dat de Gyas Hunze Race dit jaar definitief niet doorgaat in het weekend van 4 en 5 maart. De gemeente is op dit moment erg druk bezig met bouwen, waardoor Gyas niet bereikbaar is met het ov en de fiets, maar ook de botenwagens kunnen waarschijnlijk niet op hun terrein terecht.
Lees meer
Geplaatst op 2017-02-13 23:18:10 door Lauren Vos

Alle middengroepen zijn bekend
Na een lange selectie, voor sommigen wat langer dan anderen, zijn nu eindelijk alle middengroepen bekend. Onder leiding van onze profcoach Marloes van der Weide zullen onder anderen de development klassementen gestart worden met hopelijk veel successen en blikken!
Ben jij benieuwd wie dit jaar wat zal gaan starten, klik dan op "lees meer".


Lees meer (1)
Geplaatst op 2017-02-10 14:44:11 door Meye Bloothooft

Open bestuursavond
Als bestuur willen wij dit jaar een aantal avonden organiseren, waarop het mogelijk is eigen ideeën aan te dragen bij het bestuur. Het is belangrijk om te weten dat dit áltijd mogelijk is. Echter, door het organiseren van zogenaamde 'Bestuur inspraakavonden', hopen we de drempel hiervoor iets lager te maken.

Heb jij een goed idee, wil je ergens aan meedenken, alles kan! De eerste avond vindt plaats op dinsdag 14 februari. Het bestuur zal vanaf 19.00 tot 21.00 uur aanwezig zijn in de bestuurskamer. Je kunt gewoon langskomen met jouw idee hoe we Orca net dat stukje beter kunnen maken. Wij zijn erg benieuwd!
Lees meer
Geplaatst op 2017-02-06 21:31:17 door Bram Kleinhout

Inschrijven bokaal 2017
Wil jij met je ploeg dit jaar de bokaal op jouw naam hebben staan? Geef je dan nu op!

Hier een overzicht van de bokalen die gestart kunnen worden:

- Vlietbokaal: hier kunnen alle dames -en herenploegen in een gladde 4+ aan mee doen.

- Skøll Ask & Embla Bokaal: binnen dit bokaal kunnen alle dames -en herenparen meedoen die in een dubbeltwee willen starten.

- Skøll Bokaal der Clubquadrupples: voor de dames -en herenploegen die in een gladde dubbelvier willen roeien.
Lees meer
Geplaatst op 2017-02-06 14:35:00 door Lauren Vos

Acquisitietraing
Maandag 13 maart zijn alle commissies en geïnteresseerde Orcanen uitgenodigd voor een acquisitietraining door oud-Orcaan Lars Pothast. Hij zal deze avond zijn kennis met jullie delen over alle skills die je nodig hebt om zelf aan sponsoren te komen. Kortom: hoe kun jij met jouw commissie zoveel mogelijk geld in het laatje brengen? Hierbij wordt aandacht besteed aan 'het Orca verhaal'. Wat maakt Orca nou zo interessant en hoe kun je jouw enthousiasme over onze vereniging overbrengen op een ander?
Lees meer
Geplaatst op 2017-02-25 14:27:57 door Machteld Vergouw

Competitie Coachcursus 3
Je wilt graag het verschil maken tussen een A en een B finale. Hiervoor trainen jij of je coachploeg zich het leplazerus. Wist je dat je bootafstellingen en materiaal een grote rol spelen in je resultaten op de wedstrijd? In het kader van de competitie startweek en de klusweken waar jullie voor ingedeeld zijn, staat maandag 6 februari de coachcursus over materiaal op het programma!

Tijdens deze cursus leer je
Lees meer
Geplaatst op 2017-01-31 11:23:05 door Machteld Vergouw

Help Orca en krijg €100,- op je pas!
Help Orca en krijg €100,- op je pas!

Teambuilding Orca (TBO) heeft vorig jaar een recordaantal teamuitjes georganiseerd en mede door alle enthousiaste Orcanen was het een succesvol jaar. Ook dit jaar gaan we weer de uitdaging aan om dit record te verbeteren! Zowel het stichtingsbestuur en het team van TBO, als het bestuur van Orca zetten zich hier hard voor in. Via websites waar bedrijfsuitjes te boeken zijn, kunnen bedrijven ons vinden en we maken actief gebruik van ons uitgebreide Orca-netwerk.

Ook jij als Orcaan kunt eraan bijdragen om bedrijfsuitjes binnen te halen voor Orca!
Lees meer
Geplaatst op 2017-01-27 17:50:26 door Machteld Vergouw

COMPETITIESTARTWEEK
Na het vaarverbod van de afgelopen twee weken wordt het nu eindelijk zo langzamerhand weer tijd om te gaan roeien. Daarom is er in de week van maandag 6 februari tot en met zondag 12 februari de competitiestartweek! In deze week zullen er voor de eerstejaars verschillende activiteiten worden georganiseerd om hen klaar te stomen voor het spannende NOOC seizoen.

De activiteiten:
Lees meer
Geplaatst op 2017-01-26 19:33:03 door Lauren Vos

Werkacties
Aan alle eerste- en tweedejaars die voor hun werkactie willen werken.

Hierbij een overzicht van een aantal klussen bij PowerPlay waar je je voor kunt opgeven om voor je werkactie te werken. Aanmelden kan via powerplay, http://powerplaypeople.nl/inschrijven/ - vermeld dat je van Orca bent en eventueel dat je (alleen je) werkactie wilt doen (dan krijg je verder geen mails van ze). Voor onderstaande klussen kun je je ook via mij aanmelden, door een mailtje te sturen op welke dag(en) jij (en je ploegje) wil(len) werken. Ik geef dit door aan PowerPlay en zij nemen contact met je op voor meer details! Heel makkelijk dus.
Lees meer
Geplaatst op 2017-01-24 15:43:27 door Machteld Vergouw

Kandidaatsvoorzitter '17-'18 gezocht
Het voelt als de dag van gisteren dat wij geïnstalleerd werden als bestuur '16-'17. Toch is het tijd om op zoek te gaan naar de held(in) die bestuur '17-'18 tot grote hoogtes laat stijgen. Wil jij jezelf een jaar lang voorzitter van Orca noemen en onze vereniging samen met je bestuur vooruit helpen? Dan zoeken wij jou!

Zoals het goede gewoontes betaamt, zijn wij allereerst op zoek naar een kandidaatsvoorzitter die dit avontuur in het jaar '17-'18 wil aangaan. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief vóór maandag 6 februari 2017 op naar voorzitter@orcaroeien.nl. En wie weet word jij straks gebeld om op gesprek te komen!

Ook als je vragen hebt over het voorzitterschap of andere bestuursfuncties, mail of bel vooral! Of loop een keer de bestuurskamer binnen.
Lees meer

Functieprofiel kandidaatsvoorzitter
Geplaatst op 2017-01-20 13:43:59 door Bram Kleinhout

Aanvragen steunfonds
Deadline Steunfondsaanvragen: 20 januari 2017

Het Steunfonds Orca, http://steunfondsorca.nl, keert elk jaar honderden euro's uit aan Orca en getalenteerde wedstrijdroeiers. Een keer per jaar, op de ALV in februari, stemmen de Steufonds leden waar dit jaar geld naar toe gaat. Heb jij een goed idee en mist alleen de financiering nog? Klik op "lees meer" voor meer info over deadlines, criteria, etc.

Lees meer
Geplaatst op 2016-12-07 13:30:45 door Meye Bloothooft

Kook en afwasrooster januari / februari
Het kook en afwasrooster van november en december is rond. Kijk snel wanneer jij met je ploegje bent ingedeeld en schrijf het op in je agenda!
Lees meer

Kook en afwasrooster januari februari
Geplaatst op 2017-01-07 16:29:49 door Michael Aartssen

Toewijzing boten
Vanaf vrijdag 23 december zullen de nieuwe toewijzingen ingaan voor de C4+, 4+ en 2x/2-.

In de documenten hieronder vinden jullie de toewijzingen die gelden tot en met de HNOT dan wel de Skollcup.

Wat betekent deze toewijzing voor jouw ploeg?
De boot die je toegewezen hebt gekregen is vanaf nu jouw verantwoordelijkheid. Jij moet er voor zorgen dat jouw boot in goede staat is en al het materiaal dat erbij hoort compleet is. Wanneer er iets aan je boot kapot is, moet dit gemeld en gefixt worden bij en met de Commissaris Materiaal! Omdat we graag willen dat iedereen met een goede en complete boot start, zullen er na de kerstvakantie klusweken plaatsvinden. Wat dit precies inhoudt en wanneer je met je ploeg wordt ingedeeld, volgt nog.
Lees meer

Boottoewijzing 2tjes
Boottoewijzing 4+
Boottoewijzing C4+
Geplaatst op 2016-12-22 16:07:31 door Lauren Vos

Kamprechter B cursus
Voor aankomend jaar heeft Triton een datum geprikt voor het behalen van je kamprechter B diploma. Ben je benieuwd wat dit inhoud? Lees dan het kopje 'Kamprechter B' op: https://knrb.nl/soort-opleiding/wedstrijd-kamprechters/.

De instructie-avond vindt plaats op 2 februari om 20.00 uur in de zaal van Triton. Hier zal tevens het examen worden afgenomen op 14 februari om 20.00 uur.

Heb je interesse of heb je vragen?

Mail dan naar competitie@orcaroeien.nl.
Lees meer (2)
Geplaatst op 2016-12-21 17:20:56 door Lauren Vos

Loting Orca bumping
De loting voor de orca bumping is op onderstaande link te vinden:
https://www.roeitijd.nl/regatta/orcb/2016/heats

Verder is er morgen een borg van 10 euro voor de rugnummers. Voor onervaren stuurlieden is er een stuurliedenvergadering. Daarnaast zijn er de hele dag broodjes e.d. te koop in de kantine van Orca

tijdschema:
Lees meer
Geplaatst op 2016-12-16 17:14:22 door Meye Bloothooft

Licht 2017 is bekend!
Last but not least, was het afgelopen weekend na de NKIR aan licht17 om bekend te worden. Met een mooie programma in elkaar gezet dor de coaches hebben ze er een mooie dag van gemaakt van een hopelijk nog mooier jaar.

Gefeliciteerd, Niels, Pelle, Olof, Niek, Maarten, Jurrian, Stef, Kai en Dirkjesse!
Zij zullen hard gaan roeien met niet één maar twee stuurtjes, Julia en Roos, en worden gecoacht door Ronald, Jelle, Ronja, Nadia en Jelle.
Lees meer
Geplaatst op 2016-12-12 18:32:10 door Meye Bloothooft

Steunfonds reikt toplicht en talentprijs weer uit
Afgelopen week donderdag heeft het steunfonds de toplicht en talentprijs weer uitgereikt. Deze prijzen zijn om de wedstrijdroeiers financieel te ondersteunen en te waarderen voor behaalden resultaten van afgelopen jaar. Benieuwd wie gewonnen hebben, druk op lees meer.


Lees meer
Geplaatst op 2016-12-11 16:36:31 door Meye Bloothooft

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

De nieuwe homepage!


Kalender
28 mrt  Disputenborrel
30 mrt  BraCo Dolle Dwaze Dronken Donderdag
30 mrt  World Cup I
1 apr  Tweehead
2 apr  Skiffhead
3 apr  Competitie Coachcursus 5
3 apr  Sirenen RvR avond
4 apr  Sparavond
4 apr  Sparavond
6 apr  Float biercantus
9 apr  Varsity
12 apr  ALV Verbouwing
13 apr  VIN wijnproefavond
14/15 apr  Viking gebruikt Orca kantine
14/17 apr  trainingskamp Tilburg
15/16 apr  Trainingskamp Tilburg
21/23 apr  Hollandia/NK klein

Ereplaatsen
 November vieren: Ouderejaars Dames (DSA4x+)
 Amstelbeker: Ouderejaars Dames (DSA8+)
 FISU Wereldkampioenschappen: Rosa (DSA2x, 3e)
 Olympische Spelen: Inge (DSA4x, 2e)
 NSRF: Jonathan (SA8+), Henk Jan (O4x), Vincent (LN1x), Licht 2016 (LB4+), Myrna (DN1x), Rosa (DSA4x), Henk Jan (O4-), Okke (LN2+)

Jarige Orcanen
25-03 Jerom Passier (24)
25-03 Jonathan Mafaabi (23)
25-03 Tika Koppen (25)
25-03 Kyra Goudberg (22)
25-03 Maarten de Weerd (32)
26-03 Bas van de Coevering (19)
26-03 Robin Walrecht (21)
27-03 Zinzi de Waard (19)
27-03 Iris Verstegen (27)
27-03 Eva Mokken (21)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (19)
Onbekend (19)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
. Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.032, Sql: 0.012 (13)