Aanvragen steunfonds
Deadline Steunfondsaanvragen: 20 januari 2017

Het Steunfonds Orca, http://steunfondsorca.nl, keert elk jaar honderden euro's uit aan Orca en getalenteerde wedstrijdroeiers. Een keer per jaar, op de ALV in februari, stemmen de Steufonds leden waar dit jaar geld naar toe gaat. Heb jij een goed idee en mist alleen de financiering nog? Klik op "lees meer" voor meer info over deadlines, criteria, etc.

Lees meer
Geplaatst op 2016-12-07 13:30:45 door Meye Bloothooft

Kook en afwasrooster januari / februari
Het kook en afwasrooster van november en december is rond. Kijk snel wanneer jij met je ploegje bent ingedeeld en schrijf het op in je agenda!
Lees meer

Kook en afwasrooster januari februari
Geplaatst op 2017-01-07 16:29:49 door Michael Aartssen


Toewijzing boten
Vanaf vrijdag 23 december zullen de nieuwe toewijzingen ingaan voor de C4+, 4+ en 2x/2-.

In de documenten hieronder vinden jullie de toewijzingen die gelden tot en met de HNOT dan wel de Skollcup.

Wat betekent deze toewijzing voor jouw ploeg?
De boot die je toegewezen hebt gekregen is vanaf nu jouw verantwoordelijkheid. Jij moet er voor zorgen dat jouw boot in goede staat is en al het materiaal dat erbij hoort compleet is. Wanneer er iets aan je boot kapot is, moet dit gemeld en gefixt worden bij en met de Commissaris Materiaal! Omdat we graag willen dat iedereen met een goede en complete boot start, zullen er na de kerstvakantie klusweken plaatsvinden. Wat dit precies inhoudt en wanneer je met je ploeg wordt ingedeeld, volgt nog.
Lees meer

Boottoewijzing 2tjes
Boottoewijzing 4+
Boottoewijzing C4+
Geplaatst op 2016-12-22 16:07:31 door Lauren Vos

Kamprechter B cursus
Voor aankomend jaar heeft Triton een datum geprikt voor het behalen van je kamprechter B diploma. Ben je benieuwd wat dit inhoud? Lees dan het kopje 'Kamprechter B' op: https://knrb.nl/soort-opleiding/wedstrijd-kamprechters/.

De instructie-avond vindt plaats op 2 februari om 20.00 uur in de zaal van Triton. Hier zal tevens het examen worden afgenomen op 14 februari om 20.00 uur.

Heb je interesse of heb je vragen?

Mail dan naar competitie@orcaroeien.nl.
Lees meer (2)
Geplaatst op 2016-12-21 17:20:56 door Lauren Vos

Loting Orca bumping
De loting voor de orca bumping is op onderstaande link te vinden:
https://www.roeitijd.nl/regatta/orcb/2016/heats

Verder is er morgen een borg van 10 euro voor de rugnummers. Voor onervaren stuurlieden is er een stuurliedenvergadering. Daarnaast zijn er de hele dag broodjes e.d. te koop in de kantine van Orca

tijdschema:

8:30-9:30 rugnmmers ophalen
8:30 stuurliedenvergadering
9:00 uiterlijke vlottijd c4’en
9:30 uiterlijke vlottijd rest
9:50 uiterlijk achter start
10:00 starttijd
12:00 prijsuitreiking (indicatie)

13:00-14:00 ophalen rugnummers
13:00 stuurliedenvergadering
13:30 uiterlijke vlottijd c4’en
14:00 uiterlijke vlottijd rest
14:20 uiterlijk achter de start
14:30 start
16:30 prijsuitreiking (indicatie)
Lees meer
Geplaatst op 2016-12-16 17:14:22 door Meye Bloothooft

Licht 2017 is bekend!
Last but not least, was het afgelopen weekend na de NKIR aan licht17 om bekend te worden. Met een mooie programma in elkaar gezet dor de coaches hebben ze er een mooie dag van gemaakt van een hopelijk nog mooier jaar.

Gefeliciteerd, Niels, Pelle, Olof, Niek, Maarten, Jurrian, Stef, Kai en Dirkjesse!
Zij zullen hard gaan roeien met niet één maar twee stuurtjes, Julia en Roos, en worden gecoacht door Ronald, Jelle, Ronja, Nadia en Jelle.
Lees meer
Geplaatst op 2016-12-12 18:32:10 door Meye Bloothooft

Steunfonds reikt toplicht en talentprijs weer uit
Afgelopen week donderdag heeft het steunfonds de toplicht en talentprijs weer uitgereikt. Deze prijzen zijn om de wedstrijdroeiers financieel te ondersteunen en te waarderen voor behaalden resultaten van afgelopen jaar. Benieuwd wie gewonnen hebben, druk op lees meer.


Lees meer
Geplaatst op 2016-12-11 16:36:31 door Meye Bloothooft

Crowdfunding Vianen gestart!
Help onze toproeiers van Orca naar Vianen en steun het project Roeien in Vianen.
Dit project realiseert een externe roeilocatie voor de Utrechtse toproeiers om ze goede trainingen te kunnen laten varen. Daarmee kunnen zij hopelijk hun talent nog beter ontwikkelen.

Doneer op:
http://steunuu.uu.nl/projecten/help-de-utrechtse-studentenroeiers-hun-potentie-te-benutten

Bedankt!
Lees meer
Geplaatst op 2016-12-08 18:33:53 door Meye Bloothooft

Nieuwe datum informatie avond verbouwing
Lieve Orcanen,

Er zijn op dit moment veel ontwikkelingen rond een eventuele verbouwing van De Driewerf. Hiervoor zijn we in gesprek met Triton en Viking.

De datum die hiervoor geprikt was blijkt niet goed uit te komen. Daarom is gekozen de informatie avond te verplaatsen naar vrijdag 23 december om 19:00.

Hopelijk tot dan!

Lees meer
Geplaatst op 2016-12-07 18:57:13 door Jop Hendricks

Eerstejaars dames 2017 bekend!
Gister hebben de coaches van het eerstejaars dames coachteam het nieuws gebracht aan hun dames dat zij dit jaar een mooi hard roeiend jaar gaan hebben als onderdeel van de befaamde orca dames sectie.
Anne Wildeman, Emma Verkaaik, Joan Lintmeijer, Leanne Smit, Marieke van Deelen, Pien Barnas, Tami de Lange en Wia Ruiter gestuurd door Lotte van Horssen werden door hun coaches, Ross Goorden, Kyra Bollen, Bas Steendam, verrast met dit goede nieuws. Zij zullen begeleid worden door Anne Berends en Lotte Lintmeijer en hopelijk zal dat tot veel mooie moment leiden.

Gefeliciteerd en maak er een mooi jaar van samen!
Lees meer
Geplaatst op 2016-12-08 18:38:14 door Meye Bloothooft

Eerstejaars zwaar 2017 bekend!
Afgelopen weekend kwam na een selectie van een maand het verlossende woord voor de mannen die aankomend jaar de zware eer van Orca gaan verdedigen. Na een hele speurtocht door de start die zij goed hebben doorstaan mogen zij zich nu offcieel EJZ17 noemen.

De boot met acht mannen zal bestaan uit:
Allard Veenstra, Guus Langemeijer, Boyd Biersteker, Boyd Beerling, Joost Mein, Cas Klingenberg, Bas van der Veen en Steffen Lootsma onder leiding van stuurvrouw Anouk van Haare. Om deze mannen een beetje te temmen en harde halen te laten maken worden zij gecoacht door Robin van Putten, David Hoogendoorn, Nina Hendriks, Gertie Dekker en Sander Bijvank.

Mannen, stuur en coaches heel veel succes aankomend jaar!
Lees meer
Geplaatst op 2016-12-07 14:58:34 door Meye Bloothooft

Kluisverdeling 16-17
Orcanen opgelet!

De nieuwe verdeling van de kluisjes in zowel de kleedkamers als loods is rond. Gebruik vanaf nu dus je nieuw toegewezen kluisje en mocht je geen kluisje meer hebben, haal a.u.b. zelf je slotje weg. Opnieuw toegewezen kluisjes kunnen vanaf maandag 12 december worden open gezaagd en de inhoud wordt weggegooid. Zorg dus dat je deze week al je persoonlijke bezittingen uit je oude kluisje hebt gehaald.
Lees meer

Kluisjes Loods Wedstrijdploegen 16-17
Kluisjes Loods ploegen 16-17
Kluisjes kleedkamers 16-17
Geplaatst op 2016-12-05 10:06:03 door Michael Aartssen

Competitie Coachcursussen
Competitiecoaches opgelet!

Ga je dit jaar een eerstejaars ploeg coachen? Of misschien zelfs een gladde boot? Maar zou je nog wel wat tips kunnen gebruiken? Goed nieuws! Dit jaar staat jullie een reeks fantastische coachcursussen te wachten.

Door het jaar heen zullen er zes verschillende avonden plaatsvinden, waar verschillende onderdelen van het competitiecoachen aan bod komen. De cursussen worden gegeven door verschillende ervaren coaches.

Saai? Droog? Uitgekauwde informatie? Zeker niet! In elke cursus sta jij als coach centraal. Je gaat actief met elkaar aan de slag om daadwerkelijk te leren hoe je beter naar je roeiers en de boot te kijken. Er is bovendien veel ruimte voor vragen! Last but not least, zal elke avond samen gaan met veel gezelligheid, een (thema-)borrel en leuke verrassingen.

Zet alle data in je agenda, trommel je coachteam op, en maak je klaar voor zes machtig mooie en leerzame avonden!
Lees meer
Geplaatst op 2016-12-01 13:06:59 door Machteld Vergouw

Hoeveelheid tellende blikken doorgeven
Heb jij afgelopen week geen mail van de wedstrijdcommissaris gehad over hoeveel tellende blikken je hebt, maar heb je wel ooit een tellend blik gehaald? Geef het dan nu door! Door het nieuwe punten systeem moet voor iedereen doorgegeven worden hoeveel tellende blikken zij hebben behaald. Heb jij dus een tellend blik gehaald, geef het door aan Meye door een mail te sturen naar: wedstrijd@orcaroeien.nl.
Lees meer
Geplaatst op 2016-11-28 19:34:22 door Meye Bloothooft

Uitnodiging informatieavond verbouwing
Lieve Orcanen,

Er zijn op dit moment veel ontwikkelingen rond een eventuele verbouwing van De Driewerf. Hiervoor zijn we in gesprek met Triton en Viking.

Om jullie te informeren over deze plannen en jullie mening te horen nodigen we jullie graag uit voor een informatieavond over de verbouwing. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 14 december 2016 om 20.00 uur in de kantine van Orca. Klik op "lees meer" om de agenda van deze avond te bekijken.

Hopelijk tot dan!


Lees meer
Geplaatst op 2016-11-21 18:32:38 door Jop Hendricks

Vaarverbod tijdens Tritonbumping op zaterdag 19 november 2016
Aankomende zaterdag vindt de Tritonbumping plaats. Houd er rekening mee dat er in ieder geval vanaf 9:00 uur tot en met 18:00 uur vaarverbod is. 's Avonds kan er wel worden getraind.
Lees meer
Geplaatst op 2016-11-16 12:52:24 door Nynke Kok

Vacature Algemeen bestuurslid
Beste Orcanen,

In de bijlage vinden jullie een vacature voor een Algemeen Bestuurslid, zoals genoemd in de ALV van 2 november jongstleden.

Voor vragen en reacties kunnen jullie bij iemand van het bestuur terecht.
Lees meer

Vacature Algemeen Bestuurslid
Geplaatst op 2016-11-07 14:02:52 door Nynke Kok

Loting Afroeiwedstrijden
*JUISTE LOTING IS OP 4 NOVEMBER GEPLAATST*

Aanstaande zaterdag zijn de laatste wedstrijden met de onofficiële ploegen. Voor iedereen die al lang in spanning zat te wachten, staat onderaan dit bericht de loting van de Afroeiwedstrijden. Dank aan de Evcie voor het in elkaar knutselen van de loting.

De loting en live-uitslagen zijn te bekijken via https://roeitijd.nl/regatta/orow/ar16/.

Train allemaal de laatste kilo's eraf en de laatste beenspieren erbij, zodat je maximaal voorbereid bent voor aanstaande zaterdag. Check voor je het water op gaat of alle moertjes en boutjes vastzitten, je wilt geen Manusgeintje zijn.

Tot zaterdag!
Lees meer

Loting afroeiwedstrijden 5 november 2016
Geplaatst op 2016-11-03 14:31:29 door Nynke Kok

Beleids- en begrotings ALV - 2 november 2016
Op woensdag 2 november 2016 om 20:00 vindt de jaarlijkse Beleids- en begrotings ALV plaats. De algemene ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen. Tijdens een ALV kun jij invloed hebben op de besluiten die Orca neemt. Kom dus zeker langs om jouw stem te laten horen.

Tijdens deze ALV zal bestuur ’16-'17 haar jaarplan presenteren en verschillende jaardoelen toelichten. Tevens zal de wisseling van Wieke de Haan (penningmeester) naar Irene Butter (kandidaatspenningmeester) ter stemming worden gebracht. Vervolgens zal de begroting voor 2016-2017 gepresenteerd en toegelicht worden. Deze plannen zijn voor iedereen op Orca, dus kom vooral jouw stem vertegenwoordigen. Wij zijn benieuwd hoe jullie over deze onderwerpen denken! Klik op 'lees meer' om de agenda te bekijken.

Lees meer

Notulen Wissel-ALV september 2016
Brief wisseling penningmeester
Begroting 16-17
Winst- & Verliesrekening 16-17
Liquiditeitsrekening 16-17
Geplaatst op 2016-10-21 22:19:11 door Nynke Kok

Loting Tussensprint
De laatste trainingen worden gedraaid, de laatste blaren opengetrokken en de laatste biertjes gedronken om het bootgevoel en teamgevoel zo optimaal mogelijk te laten zijn aanstaande zaterdag.

De Evcie heeft zijn uiterste best gedaan om jullie hierin te faciliteren. Een mentale voorbereiding is namelijk ook goed voor een optimale prestatie. Vandaar dat de loting nú al online komt. Kijk alvast wie je tegenstanders zijn een daag ze misschien nog uit voor een sparsessie tijdens de laatste training.

Zie de Orcanen facebook, of klik op de link hieronder om naar de pagina te gaan.
Lees meer (1)

2016 Arco Tussensprint
Loting Tussensprint
Geplaatst op 2016-10-04 20:56:48 door Nynke Kok

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

Het is nu vaarverbod

Reden: Vorst en ijs op het kanaal

Ingesteld door: Nynke Kok

De nieuwe homepage!


Kalender
19 jan  Float baravond + Winterbondingsactiviteit
21 jan  SGOEPPPA
22 jan  Ergohead
26 jan  VIN borrelavond
28/29 jan  trainingsweekend vianen
30 jan  HBC Indesign workshop
4/12 feb  trainingskamp Sevilla
6 feb  Sirenen nieuwjaarsborrel
6 feb  Competitie Coachcursus 3
6/10 feb  Competitiestartweek
7 feb  Sparavond
9 feb  Draft biercantus
11/12 feb  Gyas Hunze
11/12 feb  Trainingskamp Brugge
14 feb  Bestuur inspraakavond
15 feb  Akcie kroegentocht
16 feb  VIN Dies borrelavond

Ereplaatsen
 November vieren: Ouderejaars Dames (DSA4x+)
 Amstelbeker: Ouderejaars Dames (DSA8+)
 FISU Wereldkampioenschappen: Rosa (DSA2x, 3e)
 Olympische Spelen: Inge (DSA4x, 2e)
 NSRF: Jonathan (SA8+), Henk Jan (O4x), Vincent (LN1x), Licht 2016 (LB4+), Myrna (DN1x), Rosa (DSA4x), Henk Jan (O4-), Okke (LN2+)

Jarige Orcanen
19-01 Kai Mos (19)
19-01 Robin van Putten (23)
20-01 Jim Bloemkolk (24)
20-01 Berend Schakel (24)
20-01 Christian Kuiper (26)
20-01 Robin Budel (36)
21-01 Silke Pieterse (21)
21-01 Lisa Zonjee (22)
21-01 Olivier Kievits (25)
21-01 Simone van der Plaats (24)
21-01 Froukje Balkestein (20)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (19)
Marchje Kramer
Onbekend (18)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.023, Sql: 0.012 (14)