Crowdfunding Vianen gestart!
Help onze toproeiers van Orca naar Vianen en steun het project Roeien in Vianen.
Dit project realiseert een externe roeilocatie voor de Utrechtse toproeiers om ze goede trainingen te kunnen laten varen. Daarmee kunnen zij hopelijk hun talent nog beter ontwikkelen.

Doneer op:
http://steunuu.uu.nl/projecten/help-de-utrechtse-studentenroeiers-hun-potentie-te-benutten

Bedankt!
Lees meer
Geplaatst op 2016-12-08 18:33:53 door Meye Bloothooft

Nieuwe datum informatie avond verbouwing
Lieve Orcanen,

Er zijn op dit moment veel ontwikkelingen rond een eventuele verbouwing van De Driewerf. Hiervoor zijn we in gesprek met Triton en Viking.

De datum die hiervoor geprikt was blijkt niet goed uit te komen. Daarom is gekozen de informatie avond te verplaatsen naar vrijdag 23 december om 19:00.

Hopelijk tot dan!

Lees meer
Geplaatst op 2016-12-07 18:57:13 door Jop Hendricks


Aanvragen steunfonds
Deadline Steunfondsaanvragen: 20 januari 2017

Het Steunfonds Orca ("steunfonds Orca" laten linken naar http://steunfondsorca.nl/) keert elk jaar honderden euro's uit aan Orca en getalenteerde wedstrijdroeiers. Een keer per jaar, op de ALV in februari, stemmen de Steufonds leden waar dit jaar geld naar toe gaat. Heb jij een goed idee en mist alleen de financiering nog? Klik op "lees meer" voor meer info over deadlines, criteria, etc.

Lees meer
Geplaatst op 2016-12-07 13:30:45 door Meye Bloothooft

Eerstejaars dames 2017 bekend!
Gister hebben de coaches van het eerstejaars dames coachteam het nieuws gebracht aan hun dames dat zij dit jaar een mooi hard roeiend jaar gaan hebben als onderdeel van de befaamde orca dames sectie.
Anne Wildeman, Emma Verkaaik, Joan Lintmeijer, Leanne Smit, Marieke van Deelen, Pien Barnas, Tami de Lange en Wia Ruiter gestuurd door Lotte van Horssen werden door hun coaches, Ross Goorden, Kyra Bollen, Bas Steendam, verrast met dit goede nieuws. Zij zullen begeleid worden door Anne Berends en Lotte Lintmeijer en hopelijk zal dat tot veel mooie moment leiden.

Gefeliciteerd en maak er een mooi jaar van samen!
Lees meer
Geplaatst op 2016-12-08 18:38:14 door Meye Bloothooft

Eerstejaars zwaar 2017 bekend!
Afgelopen weekend kwam na een selectie van een maand het verlossende woord voor de mannen die aankomend jaar de zware eer van Orca gaan verdedigen. Na een hele speurtocht door de start die zij goed hebben doorstaan mogen zij zich nu offcieel EJZ17 noemen.

De boot met acht mannen zal bestaan uit:
Allard Veenstra, Guus Langemeijer, Boyd Biersteker, Boyd Beerling, Joost Mein, Cas Klingenberg, Bas van der Veen en Steffen Lootsma onder leiding van stuurvrouw Anouk van Haare. Om deze mannen een beetje te temmen en harde halen te laten maken worden zij gecoacht door Robin van Putten, David Hoogendoorn, Nina Hendriks, Gertie Dekker en Sander Bijvank.

Mannen, stuur en coaches heel veel succes aankomend jaar!
Lees meer
Geplaatst op 2016-12-07 14:58:34 door Meye Bloothooft

Kluisverdeling 16-17
Orcanen opgelet!

De nieuwe verdeling van de kluisjes in zowel de kleedkamers als loods is rond. Gebruik vanaf nu dus je nieuw toegewezen kluisje en mocht je geen kluisje meer hebben, haal a.u.b. zelf je slotje weg. Opnieuw toegewezen kluisjes kunnen vanaf maandag 12 december worden open gezaagd en de inhoud wordt weggegooid. Zorg dus dat je deze week al je persoonlijke bezittingen uit je oude kluisje hebt gehaald.
Lees meer

Kluisjes Loods Wedstrijdploegen 16-17
Kluisjes Loods ploegen 16-17
Kluisjes kleedkamers 16-17
Geplaatst op 2016-12-05 10:06:03 door Michael Aartssen

Competitie Coachcursussen
Competitiecoaches opgelet!

Ga je dit jaar een eerstejaars ploeg coachen? Of misschien zelfs een gladde boot? Maar zou je nog wel wat tips kunnen gebruiken? Goed nieuws! Dit jaar staat jullie een reeks fantastische coachcursussen te wachten.

Door het jaar heen zullen er zes verschillende avonden plaatsvinden, waar verschillende onderdelen van het competitiecoachen aan bod komen. De cursussen worden gegeven door verschillende ervaren coaches.

Saai? Droog? Uitgekauwde informatie? Zeker niet! In elke cursus sta jij als coach centraal. Je gaat actief met elkaar aan de slag om daadwerkelijk te leren hoe je beter naar je roeiers en de boot te kijken. Er is bovendien veel ruimte voor vragen! Last but not least, zal elke avond samen gaan met veel gezelligheid, een (thema-)borrel en leuke verrassingen.

Zet alle data in je agenda, trommel je coachteam op, en maak je klaar voor zes machtig mooie en leerzame avonden!
Lees meer
Geplaatst op 2016-12-01 13:06:59 door Machteld Vergouw

Hoeveelheid tellende blikken doorgeven
Heb jij afgelopen week geen mail van de wedstrijdcommissaris gehad over hoeveel tellende blikken je hebt, maar heb je wel ooit een tellend blik gehaald? Geef het dan nu door! Door het nieuwe punten systeem moet voor iedereen doorgegeven worden hoeveel tellende blikken zij hebben behaald. Heb jij dus een tellend blik gehaald, geef het door aan Meye door een mail te sturen naar: wedstrijd@orcaroeien.nl.
Lees meer
Geplaatst op 2016-11-28 19:34:22 door Meye Bloothooft

Uitnodiging informatieavond verbouwing
Lieve Orcanen,

Er zijn op dit moment veel ontwikkelingen rond een eventuele verbouwing van De Driewerf. Hiervoor zijn we in gesprek met Triton en Viking.

Om jullie te informeren over deze plannen en jullie mening te horen nodigen we jullie graag uit voor een informatieavond over de verbouwing. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 14 december 2016 om 20.00 uur in de kantine van Orca. Klik op "lees meer" om de agenda van deze avond te bekijken.

Hopelijk tot dan!


Lees meer
Geplaatst op 2016-11-21 18:32:38 door Jop Hendricks

Vaarverbod tijdens Tritonbumping op zaterdag 19 november 2016
Aankomende zaterdag vindt de Tritonbumping plaats. Houd er rekening mee dat er in ieder geval vanaf 9:00 uur tot en met 18:00 uur vaarverbod is. 's Avonds kan er wel worden getraind.
Lees meer
Geplaatst op 2016-11-16 12:52:24 door Nynke Kok

Vacature Algemeen bestuurslid
Beste Orcanen,

In de bijlage vinden jullie een vacature voor een Algemeen Bestuurslid, zoals genoemd in de ALV van 2 november jongstleden.

Voor vragen en reacties kunnen jullie bij iemand van het bestuur terecht.
Lees meer

Vacature Algemeen Bestuurslid
Geplaatst op 2016-11-07 14:02:52 door Nynke Kok

Loting Afroeiwedstrijden
*JUISTE LOTING IS OP 4 NOVEMBER GEPLAATST*

Aanstaande zaterdag zijn de laatste wedstrijden met de onofficiële ploegen. Voor iedereen die al lang in spanning zat te wachten, staat onderaan dit bericht de loting van de Afroeiwedstrijden. Dank aan de Evcie voor het in elkaar knutselen van de loting.

De loting en live-uitslagen zijn te bekijken via https://roeitijd.nl/regatta/orow/ar16/.

Train allemaal de laatste kilo's eraf en de laatste beenspieren erbij, zodat je maximaal voorbereid bent voor aanstaande zaterdag. Check voor je het water op gaat of alle moertjes en boutjes vastzitten, je wilt geen Manusgeintje zijn.

Tot zaterdag!
Lees meer

Loting afroeiwedstrijden 5 november 2016
Geplaatst op 2016-11-03 14:31:29 door Nynke Kok

Beleids- en begrotings ALV - 2 november 2016
Op woensdag 2 november 2016 om 20:00 vindt de jaarlijkse Beleids- en begrotings ALV plaats. De algemene ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen. Tijdens een ALV kun jij invloed hebben op de besluiten die Orca neemt. Kom dus zeker langs om jouw stem te laten horen.

Tijdens deze ALV zal bestuur ’16-'17 haar jaarplan presenteren en verschillende jaardoelen toelichten. Tevens zal de wisseling van Wieke de Haan (penningmeester) naar Irene Butter (kandidaatspenningmeester) ter stemming worden gebracht. Vervolgens zal de begroting voor 2016-2017 gepresenteerd en toegelicht worden. Deze plannen zijn voor iedereen op Orca, dus kom vooral jouw stem vertegenwoordigen. Wij zijn benieuwd hoe jullie over deze onderwerpen denken! Klik op 'lees meer' om de agenda te bekijken.

Lees meer

Notulen Wissel-ALV september 2016
Brief wisseling penningmeester
Begroting 16-17
Winst- & Verliesrekening 16-17
Liquiditeitsrekening 16-17
Geplaatst op 2016-10-21 22:19:11 door Nynke Kok

Loting Tussensprint
De laatste trainingen worden gedraaid, de laatste blaren opengetrokken en de laatste biertjes gedronken om het bootgevoel en teamgevoel zo optimaal mogelijk te laten zijn aanstaande zaterdag.

De Evcie heeft zijn uiterste best gedaan om jullie hierin te faciliteren. Een mentale voorbereiding is namelijk ook goed voor een optimale prestatie. Vandaar dat de loting nú al online komt. Kijk alvast wie je tegenstanders zijn een daag ze misschien nog uit voor een sparsessie tijdens de laatste training.

Zie de Orcanen facebook, of klik op de link hieronder om naar de pagina te gaan.
Lees meer (1)

2016 ARCO Tussensprint
Loting Tussensprint
Geplaatst op 2016-10-04 20:56:48 door Nynke Kok

Damesacht wint de Amstelbeker
Afgelopen weekend was het weer tijd voor de Amstelbeker. Op deze zonnige dag mochten de verenigingsachten het weer tegen elkaar opnemen tijdens een 750m race tussen Nereus en De Hoop. Na goede time trails, dames 3e en mannen 5e. Werden de achtste en kwartfinales door beide boten gewonnen. De vrouwen zetten deze winstreeks door en pakten uiteindelijk de titel! Voor de 4e keer van de 6 edities die geweest zijn mocht Orca wederom de winst meenemen naar Utrecht. Tijdens de strijd om de Fortunabeker konden de dames het verschil van 7,5 seconde helaas niet goed maken en gingen de burgers van De Hoop er met de beker vandoor. De mannenacht moest het in de halve finale opnemen tegen Nereus, maar die waren toch iets te sterk. In de B-finale hebben zij Proteus nog verslagen en eindigde de mannen op een mooie 3e plaats.
Lees meer
Geplaatst op 2016-09-27 10:44:14 door Meye Bloothooft

Vaarverbod aankomend weekend
Aankomend weekend zal de Wilhelmina groep, scouting naast ons gebouw, hun jaarlijkse Trinity cup houden. Dit betekent een vaarverbod op ons kanaal, deze zal zijn op:
Vrijdag van 19:30 tot 22:00
Zaterdag van 9:30 tot 14:00 & 16:00 tot 18:00
Houdt hier dus rekening mee met trainen
Lees meer
Geplaatst op 2016-09-13 23:23:22 door Meye Bloothooft

Rosa wint Brons op het FISU WK
Afgelopen weekend heeft Rosa samen met haar dubbelpartner Roos de Jong van Proteus-Eretes het FISU WK gestart. In het Poolse Poznan voeren zij een solide voorwedstrijd en plaatsten zij zich daarmee direct voor de finale. Na een spannende race om de ereplaatsen greep de Nederlandse dubbeltwee een bronzen medaille! Een zeer goede prestatie waar wij als Orcanen trots op zijn. Om deze goede prestatie te vieren zal Rosa donderdag 22 september om half 9 gehuldigd worden in de Orca kantine, dus kom vooral langs!
Lees meer
Geplaatst op 2016-09-09 14:28:05 door Meye Bloothooft

Raads Informatie Avond Wilhelmina Werf
Orcanen opgelet!

Op 15 september in de avond zal er een Raads Informatie Avond (RIA) gehouden worden over de plannen rondom de Wilhelmina Werf op de kromme kilometer. Tijdens een RIA kunnen inwoners van Utrecht inspraak hebben op plannen van de gemeente. En daarvoor hebben we jou nodig!

Waarom? Samen met de KNRB, Triton en Viking willen we laten zien hoe groot de roeisport in Utrecht is. Tijdens deze RIA zullen we alle vier inspreken om te willen voorkomen dat er horeca komt, dat de plannen voor een haventje zoveel mogelijk beperkt blijven en om alle alarmbellen af te laten gaan. Op 15 september is hét moment om onze stem te laten horen! Wil jij ook in de toekomst nog kunnen blijven roeien? Wil je ook niet straks op de kromme kilometer te maken krijgen met een stroom aan sloepjes en recreatiebootjes die slingerend over het kanaal gaan? Kom dan donderdag 15 september naar de RIA in het stadshuis van Utrecht!

Dit is écht een oproep aan iedereen om je hard te maken voor het roeien in Utrecht. Dit is niet alleen Wij zijn Orca, maar Wij zijn het roeien in Utrecht.

Haal door!
Lees meer
Geplaatst op 2016-09-08 16:30:01 door Bram Kleinhout

Orca is twee ereleden rijker
In een lustrumjaar is er de mogelijkheid om één of meer Orcanen te benoemen tot erelid en hem of haar daarmee op een waardige manier toe te voegen aan de geschiedenis van Orca. Tijdens de Wissel-ALV zijn na een secuur en zorgvuldig proces twee mensen voorgedragen en de ALV heeft voor het erelidmaatschap gestemd. Weten wie het zijn? Klik op ‘lees meer’.


Lees meer (2)
Geplaatst op 2016-09-03 23:28:13 door Marjolein Snellink

Nieuwe website - deel 1
Vandaag is deel 1 van de nieuwe website gelanceerd!

Deze splitst de Orca-site in een extern deel en een ledenportaal. Het grote nieuws over Orca-helden en informatie voor bedrijven vind je voortaan op de homepage en berichten van het bestuur over bijv. contributie vind je hier op het ledenportaal. Momenteel lees je zo'n bestuursmededeling. Klik op 'Ledenportaal' op de homepage of ga direct naar leden.orcaroeien.nl om naar het ledenportaal te gaan.

Voor nu is het ledenportaal slechts een gestripte versie van de oude site maar binnenkort zal ook het ledenportaal vernieuwd en verbeterd worden.

Haal door!
Lees meer
Geplaatst op 2016-09-03 15:38:18 door Olivier Jansen

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

De nieuwe homepage!


Kalender
10 dec   NKIR
13 dec  Compocie ploegvormingsavond
14 dec  Coachcursus
15 dec  Draft Herenavond
16 dec  Orca kantine gesloten
17 dec  Orca bumping
17 dec  Intraining
22 dec  Kerstdiner
2 jan  Sirenen video analyse

Ereplaatsen
 November vieren: Ouderejaars Dames (DSA4x+)
 Amstelbeker: Ouderejaars Dames (DSA8+)
 FISU Wereldkampioenschappen: Rosa (DSA2x, 3e)
 Olympische Spelen: Inge (DSA4x, 2e)
 NSRF: Jonathan (SA8+), Henk Jan (O4x), Vincent (LN1x), Licht 2016 (LB4+), Myrna (DN1x), Rosa (DSA4x), Henk Jan (O4-), Okke (LN2+)

Jarige Orcanen
10-12 Tessa Deggeller (20)
10-12 Meike Giesen (21)
11-12 Douwe den Held (23)
11-12 Marianne Robijn (26)
11-12 Vincent Goris (23)
12-12 Thijs Boersen (27)
12-12 Anouk Klootwijk (21)
12-12 Bart Sirks (25)
12-12 Mariska Paans (21)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (3)
Onbekend (3)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.023, Sql: 0.011 (13)