Raadsbrief over roeien in Utrecht
Afgelopen 3 oktober ontvingen de roeiverenigingen van het college van B&W van de Gemeente Utrecht een openbare brief aan de Gemeenteraad. Deze gaat over door hen genomen besluiten rondom de problematiek van het steeds meer belaste Merwedekanaal. In de brief toont het college een groeiend bewustzijn van wat voor onze roeiers belangrijk is: een veilig bevaarbaar Merwedekanaal met zo min mogelijk gemotoriseerde vaart, zonder verdere versmalling van het vaarwater, met een doorlopend coachpad en overspannen door zo min mogelijk bruggen. Het college erkent dat het trainingswater voor de Utrechtse roeiers beneden gemiddeld zijn en zegt te willen voorkomen dat het Merwedekanaal sluipenderwijs ongeschikt wordt als trainingswater (NB volgens de normen van de KNRB is het Merwedekanaal officieel ongeschikt als trainingswater). Het lijkt erop dat alle lobby pogingen tot een redelijke erkenning van onze problematiek rondom het roeien heeft geleid.

Echter wanneer je de brief van het College goed leest
Lees meer


Geplaatst op 2017-10-13 11:08:18 door Sjoerd Banken

Inge wereldkampioen in 4x!!
Afgelopen zaterdag heeft onze eigen Inge Janssen in het Amerikaanse Sarasota, Florida, de finale van de vrouwendubbervieren (4x) verroeid samen met Olivia van Rooijen, Sophie Souwer en Nicole Beukers. Nadat Inge haar reeks van tweede plaatsen à la de zilvervloot van '80 met het zilveren eremetaal in Rio had bekroond, verscheen ze ditmaal bloeddorstiger dan ooit aan de start. Lange tijd bleef de ploeg op een halve bootlengte achter Polen liggen, maar in een koelbloedige eindsprint in de laatste 500 meter, zoals Orca dames op kracht en durf tot het einde te vechten, is het gelukt Polen voorbij te gaan. In grote getale keken we vanuit Orca mee met de finale en juichten Inge naar de overwinning. Toekijkend hoe ze meter voor meter langs de Polen schoof om het goud in de wacht te slepen schoot iedereens hartslag omhoog. De laatste 100 meter domineerde de ijzersterke Nederlandse ploeg met als belangrijkste motorblok natuurlijk Inge het veld. Goud is het resultaat! Alle Orcanen zongen uit volle borst het Orca-lied en deelden mee in de euforie. Eenmaal op het podium sprong Inge een gat in de lucht, het is gelukt! Gefeliciteerd Inge, het eerste goud in een Olympisch nummer! Jij bent onze heldin en een inspiratie voor velen.

Haal door!

(Foto gemaakt door: Merijn Soeters Fotografie)
Lees meer
Geplaatst op 2017-10-06 19:00:22 door Sjoerd Banken


Winst voor Orca Dames bij Amstelbeker
In het zomerse weekend van zondag 24 september zijn onze sterkste Heren en Dames afgereisd naar de Amstel om zich te bewijzen tegenover de sterkste verenigingsachten van de sterkste studenten- en burgerroeiverenigingen.
Lees meer
Geplaatst op 2017-10-06 18:14:35 door Sjoerd Banken

Nieuwe Orca-pas
Beste Orcanen,

We hebben op Orca een nieuw kassasysteem! Dit brengt een aantal veranderingen met zich mee die belangrijk zijn voor iedereen.

Orca wordt namelijk pin only en iedereen krijgt nieuwe betaalpassen! Klik op lees meer voor meer informatie over het inleveren van de oude orca-pas en het aanvragen van de nieuwe betaalpassen.

Lees meer
Geplaatst op 2017-09-11 17:24:16 door Eline Hoogendoorn

Wissel ALV 26 augustus 2017
Beste Orcanen,

Graag wil ik jullie bij dezen uitnodigen voor de Wissel ALV van zaterdag 26 augustus 2017. Ben je nog nooit bij een ALV geweest? De Wissel ALV is dan een leuke eerste keer! Jij kunt invloed hebben op de besluiten die Orca neemt. Het is niet voor niets dat de ALV bovenaan de machtsladder staat binnen Orca!

Terwijl ik deze uitnodiging typ, pink ik een traantje weg. Het is zover: over een maand zal bestuur '16-'17 de linten inleveren en het figuurlijke stokje overdragen aan bestuur '17-'18. Zie hieronder de agenda.

Lees meer

Notulen Beleidsevaluatie ALV 21 juni 2017
Afrekening 2016-2017
Balans 2016-2017
Schriftelijke toelichting afrekening 2016-2017
Toelichting FC afrekening 2016-2017
FC afrekening
Geplaatst op 2017-07-26 22:19:46 door Nynke Kok

Uitslagen wedstrijd klassementen
Zaterdag was het dan zo ver, de laatste dag dat er nog punten gepakt konden worden voor de klassementen. Gelukkig werd dat dan ook gedaan. Ben jij benieuwd welke Orcanen waar zijn geëindigd in de eerstejaars en development klassementen? Klik dan op lees meer!

Lees meer
Geplaatst op 2017-07-04 16:19:20 door Meye Bloothooft

ZOMERROOSTER Bestuur
Beste allen,

Voor alles een laatste keer dit roeijaar. Een laatste keer trainen voor de wedstrijd, de laatste training voor de uittraining en voor ons een laatste keer bestuurskamerdienst op Orca.

In de vakantie hebben we een belrooster. Dat wil zeggen, dat er niemand van het bestuur op Orca is, maar dat er iedere dag iemand per telefoon bereikbaar is tussen 10.00u-18.00u. De bestuurskamer zal dan ook niet open zijn, de keet ook niet (behalve tijdens de UITweek en/of speciale dagen).

- Wil je een coxbox lenen of heb je vragen over bootgebruik? Kom hier UITERLIJK 24 uur van tevoren mee. Het bestuurslid dat beldienst heeft, is in Utrecht aanwezig, maar wanneer je een afspraak voor een coxbox moet maken, willen we daar rekening mee kunnen houden.

- Het ene bestuurslid zal de coxboxen mee naar huis nemen, de ander zal ze op Orca laten liggen en naar Orca komen wanneer je een wil lenen. Maak hier een afspraak over.

- Van 19 tot en met 25 augustus is het bestuur en het kandidaatsbestuur op overdrachtsweek. Tijdens deze week kunnen er geen coxboxen worden geleend. Tevens zijn we niet in de mogelijkheid langs te komen op Orca. Ik ben alleen per telefoon te bereiken. Houd hier rekening mee.

- Probeer dingen tijdig te regelen met de juiste persoon volgens het belrooster. Anders is het mogelijk dat we andere plannen hebben, voor ons is het namelijk ook vakantie!

Rooster:

3-7 juli Lauren
8-14 juli Nynke
15-16 juli Bram
17-21 juli Meye
22-28 juli Machteld
29 juli - 4 augustus Jop
5-11 augustus Bram
12 augustus Eef Verweij
13 augustus xxx (Intro klusdag, geen Bestuur)
14-18 augustus Michael
19-26 augustus Nynke (overdrachtsweek, dus alleen telefonisch bereikbaar)

PS. Gebruik BBB voor de telefoonnummers, of kijk onder onze mails ;)
Lees meer
Geplaatst op 2017-06-28 12:17:21 door Nynke Kok

Kandidaatsbestuur '17-'18 bekend
Vanavond hebben 7 mensen een barre tocht door Utrecht afgelegd. Allen met hetzelfde doel: zich bewijzen voor het kandidaatsbestuur '17-'18. En dat is ze gelukt! Met trots kan ik meedelen dat de volgende mensen komend jaar Orca mogen gaan besturen.
Lees meer (4)
Geplaatst op 2017-06-13 22:33:34 door Nynke Kok

Uitnodiging Beleidsevaluatie ALV
De vorige ALV is nog maar nèt achter de rug en bovendien is het kandidaatsbestuur nog niet bekend. Toch wil ik jullie bij dezen allemaal van harte uitnodigen om op woensdag 21 juni, om 20.00u, aanwezig te zijn bij onze Beleidsevaluatie ALV.

Op deze ALV zal onder andere het beleid van bestuur '16-'17 worden geëvalueerd, zal de WAC worden voorgesteld en zal het kandidaatsbestuur worden voorgesteld. Stukken zullen zo snel mogelijk online worden geplaatst. De voorlopige agenda is als volgt.

Lees meer

Notulen Thema ALV Verbouwing 7 juni 2017
Voorstel WAC
Geplaatst op 2017-06-09 00:02:11 door Nynke Kok

Anne & Max sponsort Orca
Wellicht heb je het een tijd geleden al in de bestuursnotulen voorbij zien komen: Orca heeft een nieuwe sponsor! Freshfood en Coffeecafé Anne & Max Utrecht is nu partner van Orca. Gevestigd aan 't Wed langs de Oude Gracht, en gek op watersport als ze zijn, sponsoren zij nu de 4+ van middengroep zwaar. Misschien heb je de boot al voorbij zien komen met nieuwe logo's! Afgelopen zondag waren de eigenaren op bezoek bij Orca om kennis te maken met de ploeg en om mee te fietsen met de training - ze vonden het fantastisch: "Wat gaat dat roeien eigenlijk hard!"

Wat betekent dit nu voor Orcanen? Op vertoon van je Orca pas (of eventueel jas) krijg jij 10% korting op alle aankopen bij Anne & Max. Daarbij heb je ook grote kans dat je koffie geserveerd wordt door de stuur van de 4+, Marijse Hofstede! Hulde aan Marijse voor het aandragen van dit café als sponsor voor Orca. Tot gauw bij Anne & Max!
Lees meer
Geplaatst op 2017-06-02 10:07:37 door Machteld Vergouw

Oud Orca's Dragons' Den - deadline zondag 28 mei
Win jij €2000,- voor Orca? Het kan bij Oud-Orca's Dragons' Den op 1 juni!

Oud-Orca gaat weer geld uitdelen! Maar liefst €2000 valt er te verdelen over ambitieuze, innovatieve, creatieve en verenigingsbrede plannen. En dat fantastisch mooie, winnende plan, kan van jóú komen! Dus heb jij een goed idee maar is er geen budget? Lees dan verder, want dit klinkt naar meer!

Lees meer

Wijziging datum Dragons
Geplaatst op 2017-05-26 11:32:17 door Nynke Kok

Inge en Annemarie op EK roeien
Aankomend weekend zal het EK roeien verroeid worden in het Tsjechische Racice. Vanuit Orca zijn 2 roeisters afgerezen naar het oosten van Europa. Inge en Annemarie zullen de eer van Orca verdedigen. Benieuwd of zij de kans hebben de goede lijn van de eerste wereldbeker door te zetten en in welke boot zij starten? Lees dan gauw verder!

Lees meer
Geplaatst op 2017-05-25 21:07:31 door Meye Bloothooft

Thema ALV Verbouwing
Geachte Orcaan,

Zoals al eerder aangekondigd, vindt op woensdag 7 juni 2017 om 20.00u de Thema ALV Verbouwing plaats. Bij dezen nodigen wij jullie allen uit om hierbij aanwezig te zijn!

Tijdens deze avond zullen de verbouwingsplannen uitgebreid worden behandeld, onder andere door een toelichting op de financiering en de bouwtekeningen. Voorafgaand aan de ALV zijn meerdere inspraakavonden over dit onderwerp geweest. Uiteindelijk zal jullie worden gevraagd om over deze plannen, die waarschijnlijk al voor komend jaar gelden, te stemmen! Komt dus allen op 7 juni de ALV bijwonen. Zie hieronder de agenda.

Lees meer

170523 Notulen Botenplan en contributie ALV 10 mei 2017
170523 Memo bouwmanager over de stand van zaken
170523 Plattegrond Driewerf bestaand
170523 Plattegrond Driewerf voorlopig ontwerp
170523 Toelichting voorlopig ontwerp verbouwing
170523 Intentieovereenkomst verbouwing Driewerf
Geplaatst op 2017-05-12 12:19:04 door Nynke Kok

Einde werkactie & klussen PowerPlay
Eerste- en tweedejaars Orcanen, opgelet!

Zoals aan het begin van het jaar is toegelicht, hebben jullie dit jaar tot en met het einde van deze maand de tijd gekregen om bij PowerPlay People te werken voor je werkactie. Eind mei zullen alle werkactie-incasso's worden uitgevoerd voor iedereen die nog niet (voldoende) heeft gewerkt om de werkactie terug te verdienen (en voor iedereen die in april voldoende heeft gewerkt).

Het is echter nog steeds mogelijk om gewoon bij PowerPlay aan de slag te gaan! Altijd leuk om op een flexibele manier iets extra's te verdienen.

Op 27 mei vindt festival Imporium plaats in Nijmegen:
Lees meer
Geplaatst op 2017-05-19 16:47:50 door Machteld Vergouw

Wedstrijdcoaches gezocht
Zie je wel eens wedstrijdploegen langskomen op het kanaal en denk je, dat wil ik volgend jaar coachen0? Of zie jij Inge winnen op de world cup en zou jij dat ook voor elkaar willen krijgen? Dan ben ik op zoek naar jou!

Momenteel ben ik druk bezig met het vormen van nieuwe coachteams voor de wedstrijdploegen van volgend jaar. Ik ben op zoek naar gemotiveerde mensen, kennis is handig maar zeker geen vereiste!

Lijkt jou het wel wat? Laat het mij dan nu weten.
Twijfel je nog en lijkt het je leuk om nu de laatste twee maanden van het seizoen met een ervaren coach mee te lopen een paar keer per week, dat kan natuurlijk ook!

Schroom in elk geval niet om me te benaderen met al je vragen, of mail me op wedstrijd@orcaroeien.nl
Lees meer
Geplaatst op 2017-05-09 13:57:29 door Meye Bloothooft

Botenplan- en Contributie ALV 10 mei 2017
UPDATE: Het Contributievoorstel 2017-2018 zal ook worden behandeld tijdens deze algemene ledenvergadering.

Beste Orcaan,

Op woensdag 10 mei 2017 om 20.00u vindt de Botenplan- en Contributie ALV plaats. De algemene ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen, waar jíj invloed kunt hebben op de besluiten die Orca neemt. Bij dezen nodigen wij alle Orcanen uit om hierbij aanwezig te zijn.

Op deze algemene ledenvergadering zal het botenplan worden voorgelegd aan de ALV. Dit is een plan dat voor meerdere jaren is opgesteld en betreft de investeringen in en het doorschuiven binnen onze vloot. Jullie zal worden gevraagd om over deze plannen te stemmen. Bijbehorende stukken zullen uiterlijk twee weken van tevoren allen online worden geplaatst.

In aanvulling op de eerder verstuurde agenda, zal tijdens deze ALV ook het Contributievoorstel voor 2017-2018 worden behandeld en ter stemming gebracht.

Ten slotte zal de Raad van Advies deze avond resultaten uit de voorgaande leden enquête omtrent het Meerjarenplan bespreken, alsmede de doelen voor het huidige Meerjarenplan vaststellen. Hier zal ook over worden gestemd.

Om de agenda te zien, klik op

Lees meer (4)

Notulen beleids- en begroting ALV 2 november 2016
Botenplan 2017-2018
Doelen Meerjarenplan 2016-2021
Contributievoorstel 2017-2018
Toelichting botenplan
Geplaatst op 2017-04-11 20:06:09 door Nynke Kok

World Cup I 2017
Komend weekend zal het grootste deel van onze wedstrijdroeiers starten op de Damen Raceroei Regatta. Maar ook vindt de eerste World Cup van 2017 plaats in Belgrado, Servië. Namens Orca zal Inge Janssen hier aan de start liggen: ze gaat in zowel de dubbeltwee als de dubbelvier over de baan. In de dubbeltwee start ze samen met Sophie Souwer van Gyas, twee weken geleden de enigszins verrassende winnares van de NK-titel in de skiff. In een veld van negen boten (waarvan drie Nederlandse) mag de meeste tegenstand verwacht worden van Polen (met de winnares van Olympisch brons in de dubbelvier), Groot-Brittannië (goud WK U23) en Wit-Rusland (zilver WK U23). De voorwedstrijden zijn op vrijdag om 10:45 en 10:50 (voorlopig tijdschema), de finale op zondag om 14:03.
Lees meer
Geplaatst op 2017-05-03 15:56:13 door Karlijn Kremer

Kandidaatsbestuur '17-'18 gezocht
Beste Orcanen,

Zoek jij (meer) verdieping in je Orcarriére? Heb jij ideeën hoe je de mooiste studenten roeiverenging van Nederland nog een beetje mooier kunnen maken? Wil jij vrienden voor het leven maken?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste Orcanen die de uitdaging aan willen gaan om onderdeel te worden van het kandidaatsbestuur '17/'18!

Bekijk de functieprofielen hieronder en stuur voor 15 mei 2017 je CV en motivatiebrief aan secretaris@orcaroeien.nl. Wie weet word jij wel uitgenodigd voor een gesprek!

Als je vragen over de bestuursfuncties of de sollicitatieprocedure hebt, dan kun je altijd contact met ons opnemen.
Lees meer

Functieprofielen kandidaatsbestuur
Geplaatst op 2017-04-30 11:35:42 door Bram Kleinhout

Rottebokaal 2017
Lieve competitieroeiers,

Dit weekend is het zo ver: de Rottebokaal te Rotterdam! Een weekend met prachtweer, uitdagende afstanden, een spetterend feest op de zaterdagavond en een wedstrijdweekend waarbij bestuur'15'16 nog één keer aanwezig zal zijn!

In de bijlage heb ik het wedstrijdschema van de Rottebokaal toegevoegd. Melden en het ophalen van rugnummers kan bij mij (Laura, Composaris '15'16).

Voor diegene die met het openbaar vervoer gaan: let op! De baan is namelijk lastig bereikbaar met het OV. Kijk voor meer informatie op: http://skadirottebokaal.nl/transport.

Tot slot: vergeet niet je 10/13, wedstrijdshirt en goede humeur mee te nemen.

Wij hebben er heel veel zin in. Tot zaterdag!

Haal door!
Laura Brouwers (0611142656).

Wil je meer weten over welke boten mee zijn dit weekend? Klik dan op 'lees meer' voor meer informatie.
Lees meer

Wedstrijdschema Rottebokaal 2017 - zaterdag 29 april
Wedstrijdschema Rottebokaal 2017 - zondag 30 april
Stuurtjesprotocol Sprint - Rottebokaal 2017
Geplaatst op 2017-04-27 14:58:36 door Wieke de Haan

Kandidaatsvoorzitter bekend: Sjoerd Banken!
Op een regenachtige maandagnacht, van 24 op 25 april, werd vol overtuiging gezongen door het bestuur en de nieuwe kandidaatsvoorzitter van Orca.

Sjoerd was tot laat aan het werk en was in de veronderstelling dat hij nog een biertje zou drinken met een goede vriend en oud-ploeggenoot. Hij deed de deur open, al gehuld in slaapgewaad en teenslippers, toen daar plots de Orcaman voor de deur stond. Hij werd de lift in gesleurd en na een verdacht lange rit in het park bij hotel Mitland gedropt.

Lees meer (6)
Geplaatst op 2017-04-25 11:44:22 door Nynke Kok

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

De nieuwe homepage!


Kalender
19 okt  Inauguratie
20 okt  Ergometerwedstrijd
21/22 okt  Asopos najaarswedstrijden
21 okt  Eindsprint
21 okt  ARCO Green light district feest
23 okt  Diesdiner
24 okt  Bokma Beerenburgh race (ORCA IS JARIG)
25 okt  Crazy 47
26 okt  Diesfeest op Unitas
27 okt  OV kroegentocht
28/29 okt  Selectiewedstrijden
28 okt  Traianus Regatta
29 okt  Ereleden brunch
7 nov  Beleids- & BegrotingsALV
11/12 nov  Argo najaarsslotwedstrijden
12 nov  Officiële opening Vianen
16 nov  CompoCie acitiviteit

Ereplaatsen
 Amstelbeker: Annemarie & Loes & Lisanne & Danielle & Kyra & Myrna & Maria & Rosa (DSA8+)
 Westelijke Regatta: Daan (E4-), Middengroep Lichte Dames (LDB2x), Kyra (DE2-), Vincent (LB1x), Rosa (DE1x), Tosca (LDB1x)
 Damen Raceroei Regatta: Middengroep Licht (LB2x), Daan (E4-), Rosa (DG2x)
 Hollandia: Licht 2017 (LEj4+), Kyra (DG4-)
 Varsity: Myrna (DG1x)

Jarige Orcanen
19-10 Maxime Hofstede (23)
19-10 Sophie van Gils (20)
19-10 Zeno v.d. Velden (25)
20-10 Jonathan Hijlkema (32)
20-10 Geert Cirkel (erelid) (35)
20-10 Anouk Gerrits (24)
21-10 Renée Jansen (24)
21-10 Vincent Sprokholt (20)
21-10 Roos Vandebriel (23)
21-10 Roman Zondervan (25)
21-10 Anne-Fleur Lobbezoo (23)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (144)
Marjolein de Bok
Paul van Vulpen
Tom Monster
Onbekend (141)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.043, Sql: 0.018 (13)