Kandidaatsbestuur '17-'18 gezocht
Beste Orcanen,

Zoek jij (meer) verdieping in je Orcarriére? Heb jij ideeën hoe je de mooiste studenten roeiverenging van Nederland nog een beetje mooier kunnen maken? Wil jij vrienden voor het leven maken?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste Orcanen die de uitdaging aan willen gaan om onderdeel te worden van het kandidaatsbestuur '17/'18!

Bekijk de functieprofielen hieronder en stuur voor 15 mei 2018 je CV en motivatiebrief aan secretaris@orcaroeien.nl. Wie weet word jij wel uitgenodigd voor een gesprek!

Als je vragen over de bestuursfuncties of de sollicitatieprocedure hebt, dan kun je altijd contact met ons opnemen.
Lees meer

Functieprofielen kandidaatsbestuur
Geplaatst op 2017-04-30 11:35:42 door Bram Kleinhout

Rottebokaal 2017
Lieve competitieroeiers,

Dit weekend is het zo ver: de Rottebokaal te Rotterdam! Een weekend met prachtweer, uitdagende afstanden, een spetterend feest op de zaterdagavond en een wedstrijdweekend waarbij bestuur'15'16 nog één keer aanwezig zal zijn!

In de bijlage heb ik het wedstrijdschema van de Rottebokaal toegevoegd. Melden en het ophalen van rugnummers kan bij mij (Laura, Composaris '15'16).

Voor diegene die met het openbaar vervoer gaan: let op! De baan is namelijk lastig bereikbaar met het OV. Kijk voor meer informatie op: http://skadirottebokaal.nl/transport.

Tot slot: vergeet niet je 10/13, wedstrijdshirt en goede humeur mee te nemen.

Wij hebben er heel veel zin in. Tot zaterdag!

Haal door!
Laura Brouwers (0611142656).

Wil je meer weten over welke boten mee zijn dit weekend? Klik dan op 'lees meer' voor meer informatie.
Lees meer

Wedstrijdschema Rottebokaal 2017 - zaterdag 29 april
Wedstrijdschema Rottebokaal 2017 - zondag 30 april
Stuurtjesprotocol Sprint - Rottebokaal 2017
Geplaatst op 2017-04-27 14:58:36 door Wieke de Haan


Kandidaatsvoorzitter bekend: Sjoerd Banken!
Op een regenachtige maandagnacht, van 24 op 25 april, werd vol overtuiging gezongen door het bestuur en de nieuwe kandidaatsvoorzitter van Orca.

Sjoerd was tot laat aan het werk en was in de veronderstelling dat hij nog een biertje zou drinken met een goede vriend en oud-ploeggenoot. Hij deed de deur open, al gehuld in slaapgewaad en teenslippers, toen daar plots de Orcaman voor de deur stond. Hij werd de lift in gesleurd en na een verdacht lange rit in het park bij hotel Mitland gedropt.

Lees meer (6)
Geplaatst op 2017-04-25 11:44:22 door Nynke Kok

Heimweek rooster en bijzondere openingstijden
Morgen om deze tijd zit het huidige bestuur met de voetjes omhoog in Catania, op Sicilië. We durfden het niet aan om Orca geheel onbemand achter te laten en daarom komt het vorige bestuur een oogje in het zeil houden! Super leuk natuurlijk, maar bij wie moet je nu zijn als je vragen hebt over de Rottebokaal, of als je je in wilt schrijven voor de Damen? Dat zie je hiernaast en lees je hieronder. Bovendien is er een extra bestuurslid, Nick Neijssen zal namelijk weer voor een week de functie van Commissaris Extern (nu missende) vervullen.

Ook zijn er komende week enkele bijzondere openingstijden, waarvoor graag eerst jullie aandacht.

Lees meer
Geplaatst op 2017-04-25 20:42:06 door Nynke Kok

Beschikbaarheid boten
Hallo Orcanen!

De boten zullen vrijdagochtend en middag worden opgehaald voor de Nereus Carpit Noctem. Dit betekent dat de volgende boten tot en met donderdagavond gebruikt kunnen worden:

8+
- FZ Utreg

4+
- Den Vrolijken Vier

C4+
Safvier
Chuck
Super D
Babe
Manusgeintje

1x
MACdrijf

De boten die hier NIET bij staan zullen niet worden afgeriggerd en blijven het gehele weekend beschikbaar. De bovengenoemde boten zullen vanaf maandagmiddag weer beschikbaar zijn.

Succes met trainen!
Lees meer
Geplaatst op 2017-04-19 20:13:25 door Lauren Vos

Commissieleden gezocht BusinessClubCommissie
De BusinessClubCommissie wordt (wellicht onder een andere naam) nieuw leven in geblazen!
Deze commissie heeft tot een aantal jaar geleden actief bestaan en hield zich bezig met relatiebeheer van Orca's sponsoren, met verschillende 'business' evenementen en soms ook met acquisitie. De commissie was hiermee ook een enorme ondersteuning van de vice-voorzitter.

Ik ben op zoek naar een groep enthousiaste Orcanen, die het leuk lijkt om zich bezig te houden met het relatiebeheer van Orca's partners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan relatiegeschenken, toffe evenementen voor deze bedrijven (zoals een V.I.P. borrel op onze slotwedstrijden), carrièredagen, en nog heel veel ruimte voor eigen invulling.

Daarnaast zijn ook alle ideeën welkom om de acquisitie en professionaliteit van Orca te verbeteren! Hoe zouden we meer sponsoren aan Orca kunnen binden? Of op welke andere manieren zou Orca iets terug kunnen doen voor sponsoren? Kortom, een hele gave en uitdagende commissie waar je veel van leert!

Ervaring is zeker geen vereiste. Motivatie, een goede dosis energie en verantwoordelijkheidsgevoel wel. :)

Lijkt het je leuk om hier een rol in te spelen en samen met mij en mede-Orcanen deze commissie (her)op te richten? Of heb je vragen? Neem dan contact met mij op. Vice@orcaroeien.nl of via mijn nummer in BBB.

Haal door!

Machteld
Vice-voorzitter
Lees meer
Geplaatst op 2017-04-18 16:58:53 door Machteld Vergouw

Oud-Orca wielerronde
Beste (Oud)-Orcaan,

Op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, is het weer zover: de Oud-Orca dag! Via de link hieronder kan je je inschrijven voor de wielerronde en/of de barbecue.

De Oud-Orca Wielerronde (10 uur)
Zoals elk jaar wordt er tijdens de Oud-Orca dag een wielerronde georganiseerd. Je hebt de keuze tussen een korte ronde (+/-70km) en een lange ronde (+/- 115km). Beide routes kunnen op verschillende tempo’s verreden worden, dus er is voor ieder wat wils. De lunchplek is georganiseerd op een punt waar beide routes langskomen. Daar kan gepauzeerd worden onder het genot van een door de Kampcie verzorgde lunch. Tevens zal er dit jaar bij de lunchplek een (koppel)tijdrit van ongeveer 4,5 km worden verreden. Repen en bananen zijn voorafgaand aan de ronde op Orca voorhande en na afloop krijgen de eerste 50 deelnemers een gadget kado. De kosten voor de wielerronde bedragen €12,50 euro voor Oud-Orca en Orca-leden en €15 euro voor niet-leden.

De Oud-Orca dag (vanaf 15 uur)
Rond 15 uur arriveren de fietsers en starten de overige activiteiten. Je kan meedoen met de pubquiz, roeien met je oude ploeggenoten, genieten van goed geprijsde biertjes én rond 18.00u verrukkelijk barbecueën. Of je nou gefietst hebt of niet, voor slechts €10 eet je mee!

Inschrijven voor zowel de wielerronde als de barbecue kan tot 20 mei via https://docs.google.com/a/orcaroeien.nl/forms/d/e/1FAIpQLSci4OPyfXSdsuw_XFaUFEAoE5yLFYBN1KNqidA-HLfpCAE8-g/viewform?c=0&w=1.

Namens Oud-Orca en de wielerronde organisatie,

Haal door!
Lees meer (2)
Geplaatst op 2017-04-14 13:31:28 door Nynke Kok

Botenplan ALV 10 mei 2017
Beste Orcaan,

Op woensdag 10 mei 2017 om 20.00u vindt de Botenplan ALV plaats. De algemene ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen, waar jíj invloed kunt hebben op de besluiten die Orca neemt. Bij dezen nodigen wij alle Orcanen uit om hierbij aanwezig te zijn.

Enerzijds zal de Raad van Advies deze avond resultaten uit de voorgaande leden enquête omtrent het Meerjarenplan bespreken, alsmede de doelen voor het huidige Meerjarenplan vaststellen. Hier zal over worden gestemd.

Anderzijds zal het botenplan worden voorgelegd aan de ALV. Dit is een plan dat voor meerdere jaren is opgesteld en betreft de investeringen in en het doorschuiven binnen onze vloot. Jullie zal worden gevraagd om over deze plannen te stemmen. Bijbehorende stukken zullen uiterlijk twee weken van tevoren allen online worden geplaatst.

Om de agenda te zien, klik op

Lees meer (1)

Notulen beleids- en begroting ALV 2 november 2016
Botenplan 2017-2018
Geplaatst op 2017-04-11 20:06:09 door Nynke Kok

Wat zou jij voor Orca doen met een ton?
Wil jij Orca verbeteren? Heb je ideeën die een positieve verandering teweeg kunnen brengen? Durf je groot te denken? Wij dagen je uit!

Orca heeft de unieke mogelijkheid om eenmalig een fonds aan te schrijven en maakt daarbij kans op €100.000. Hoe zou jij dit bedrag in Orca investeren? We roepen iedere Orcaan op om actief na te denken over de besteding van zo’n astronomisch bedrag. Alle ideeën zijn welkom – niks is te gek! Dus laat je creativiteit de vrije loop.

Hierbij wel een aantal richtlijnen:
• De besteding moet iets mogelijk maken op Orca wat normaal gesproken niet mogelijk was geweest.
• De besteding moet duurzaam zijn – het moet nog een (groot) aantal jaren mee kunnen.
• De besteding is bij voorkeur eenmalig. Meerjaarlijkse investeringen zijn ook mogelijk, maar het bedrag moet uiterlijk binnen 4 jaar besteed zijn.
• De focus moet (idealiter) liggen op roeien

De komende weken zullen er op Orca verschillende gelegenheden zijn waar jullie ideeën kunnen indienen, zoals tijdens de open bestuursavond op 20 april. Daarnaast kunnen ideeën altijd worden ingezonden via de mail (bestuur@orcaroeien.nl) of in de ideeënbox die de komende tijd hiervoor in de kantine zal staan.

Help jij Orca vooruit?
Lees meer
Geplaatst op 2017-04-03 10:41:28 door Machteld Vergouw

Competitie Coachcursus 5
Na een pauze door omstandigheden, wordt de competitie coachcursus a.s. maandag weer voortgezet! We zijn inmiddels bij #5 aanbeland. De thema's van #4 en #5 zullen worden samengevoegd, omdat #4 niet door kon gaan.

Centraal zal staan hoe je je ploeg voorbereid op een 1K wedstrijd en hoe je veelgemaakte fouten op zo'n afstand en in deze periode van het seizoen kunt bijschaven. De cursus wordt door niemand minder gegeven dan het dynamische duo van MGZ/OJZ: Jurgen Langenhorst en Robbert Groen!

Datum: maandag 3 april
Tijd: 19:30u
Locatie: Orca kantine
Lees meer
Geplaatst op 2017-04-01 20:08:37 door Machteld Vergouw

Verplaatsing Verbouwings ALV
Beste Orcanen,

Helaas moeten wij deze algemene ledenvergadering over de verbouwing verplaatsen naar woensdag 7 juni.

Gisteren hadden we met het Stichting Driewerf het voorlopig ontwerp van de verbouwing willen vaststellen. De plannen die we tot nu toe hebben gemaakt op basis van de wensen van de verenigingen zijn echter niet te realiseren binnen het budget dat wij hier voor beschikbaar hebben. Het budgettaire tekort is niet met kleine besparingen op te lossen, waardoor we alle wensen grondig moeten heroverwegen.

Daarom zullen wij nu op de algemene ledenvergadering over de verbouwing verplaatsen naar woensdag 7 juni. Wij zullen dan een voorlopig ontwerp van de verbouwing aan de algemene vergadering voorleggen. De stukken hiervoor zullen uiterlijk op 24 mei gepubliceerd worden.
Lees meer

Thema ALV Verbouwing
Geplaatst op 2017-03-30 23:52:18 door Bram Kleinhout

Werkacties
Aan alle eerste- en tweedejaars die voor hun werkactie willen werken (en iedereen die 'gewoon' wilt werken).

Hierbij een overzicht van een aantal klussen bij PowerPlay waar je je voor kunt opgeven om voor je werkactie te werken. Aanmelden kan via powerplay, http://powerplaypeople.nl/inschrijven/ - vermeld dat je van Orca bent en eventueel dat je (alleen je) werkactie wilt doen (dan krijg je verder geen mails van ze). Voor onderstaande klussen kun je je ook via mij aanmelden, door een mailtje te sturen op welke dag(en) jij (en je ploegje) wil(len) werken, voor welk event. Ik geef dit door aan PowerPlay en zij nemen contact met je op voor meer details! Heel makkelijk dus. 

"Supersized Kingsday" festival Eindhoven
Lees meer
Geplaatst op 2017-03-29 16:27:34 door Machteld Vergouw

Thema ALV Verbouwing
Op woensdag 12 april 2017 om 20.00u vindt de Thema ALV Verbouwing plaats. De algemene ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen, waar jij invloed kunt hebben op de besluiten die Orca neemt.

Bij dezen nodigen wij jullie allen uit om hierbij aanwezig te zijn. Deze avond zal de Raad van Advies resultaten uit de voorgaande leden enquête omtrent het Meerjarenplan bespreken, alsmede de doelen voor het huidige Meerjarenplan vaststellen. Hier zal over gestemd worden.

Daarnaast zullen de verbouwingsplannen uitgebreid worden behandeld, onder andere door een toelichting op de financiering en de bouwtekeningen te geven. Voorafgaand aan de ALV zijn meerdere inspraakavonden over dit onderwerp geweest. Uiteindelijk zal jullie gevraagd worden om over deze plannen te stemmen. Klik op 'lees meer' om de agenda door te nemen. Zoals aangekondigd per mail, zullen de stukken na morgen op de site komen te staan.


Lees meer

Verplaatsing Verbouwings ALV
Geplaatst op 2017-03-29 11:48:30 door Nynke Kok

In Memoriam: Rob van den Heuvel
Dit weekend heeft ons het zeer verdrietige bericht bereikt dat Rob van den Heuvel, erelid van onze vereniging, is overleden. Wij zijn enorm geschrokken door dit plotselinge bericht. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij de familie van Rob.

Rob is in 1975 lid geworden van Orca en is daarna van onschatbare waarde voor onze verenging geweest. En niet alleen van Orca, maar ook voor de roeisport in het algemeen. Zo is Rob onder andere in het jaar ’77/’78 ab-actis van het bestuur geweest, om twee jaar later de laatste praeses, en daarmee ook de eerste voorzitter van Orca, te worden. Ook na zijn actieve Orca carrière is hij altijd erg betrokken gebleven bij Orca en zijn huidige roeivereniging Jason.

Er zal komende week op Orca de gelegenheid zijn om een condoleanceregister te tekenen en om gezamenlijk stil te staan bij dit verlies. Op dinsdagavond zal hier speciaal bij stil worden gestaan. Deze week zullen de feestelijke aangelegenheden op Orca niet doorgaan en de bar zal om 23.00 uur sluiten.
Lees meer
Geplaatst op 2017-03-13 12:02:29 door Bram Kleinhout

Halfjaarlijkse afrekening
Beste leden,

In de bijlage van dit bericht vinden jullie de halfjaarlijkse afrekening. Deze afrekening laat ons zien hoe Orca zich financieel heeft ontwikkeld in de periode 16 juli 2016 t/m 15 januari 2017. Deze afrekening geeft ons vooral een indicatie hoe uitgaven en inkomsten verlopen ten opzichte van de begroting. Er zijn enkele posten waarvoor je nu een uitgave ziet of een negatieve inkomst. In veel gevallen heeft dit ermee te maken dat Orca zaken voorschiet, die later door leden weer worden gedekt.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, schroom dan vooral niet om ons een e-mail te sturen. Je kunt ons bereiken op penningmeester@orcaroeien.nl

Haal door!
Irene Butter & Wieke de Haan
Lees meer

HJ 2016-2017_vergelijking
HJ 2016-2017_liquiditeitsrekening
HJ 2016-2017_Winst & Verlies rekening
Geplaatst op 2017-03-10 18:11:01 door Wieke de Haan

Update Vianen
Gister zijn de vlotten vanaf de Amstel verplaatst naar Vianen. Dit is de eerste stap richting het realiseren van de tijdelijke externe roeilocatie. In december en januari is ook een grote crowdfundingsactie geweest waarbij 12,821 euro opgehaald. Een heel mooi bedrag waardoor we de locatie verder kunnen gaan realiseren. Volgende stap gaat het bouwen van de loods zijn.
Ook de regionale media zijn zeer betrokken bij deze actie, hier wat voorbeelden:
https://www.duic.nl/sport/utrechtse-roeiers-boos-en-starten-crowdfunding/
http://nlroei.nl/winnend-concept-orca-en-triton-naar-vianen/
vanaf 8 minuten: https://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/unieuws/20170228-1700/
Lees meer
Geplaatst op 2017-03-01 22:47:06 door Meye Bloothooft

Uitnodiging 2e inspraakavond verbouwing
Datum: woensdag 8 maart
Tijd: 19.00 uur
Plaats: Orca Kantine

Zoals velen van jullie al weten zijn we als bestuur, in samenwerking met Stichting De Driewerf, druk bezig met het plannen van een eventuele verbouwing van De Driewerf.

De plannen nemen een steeds concretere vorm aan en de datum van de ALV waarin we de plannen willen gaan bespreken zal binnenkort bekend worden gemaakt. Het is belangrijk om in deze fase van het project je stem te laten horen, omdat we dit nu nog in de plannen mee kunnen nemen. Als we dit later moeten doen, zal dit waarschijnlijk tot vertraging leiden.
Lees meer
Geplaatst op 2017-02-27 22:25:48 door Bram Kleinhout

Gyas Hunze Race definitief afgelast
De organisatie van de Gyas Hunze Race heeft helaas moeten besluiten dat de Gyas Hunze Race dit jaar definitief niet doorgaat in het weekend van 4 en 5 maart. De gemeente is op dit moment erg druk bezig met bouwen, waardoor Gyas niet bereikbaar is met het ov en de fiets, maar ook de botenwagens kunnen waarschijnlijk niet op hun terrein terecht.
Lees meer
Geplaatst op 2017-02-13 23:18:10 door Lauren Vos

Alle middengroepen zijn bekend
Na een lange selectie, voor sommigen wat langer dan anderen, zijn nu eindelijk alle middengroepen bekend. Onder leiding van onze profcoach Marloes van der Weide zullen onder anderen de development klassementen gestart worden met hopelijk veel successen en blikken!
Ben jij benieuwd wie dit jaar wat zal gaan starten, klik dan op "lees meer".


Lees meer (1)
Geplaatst op 2017-02-10 14:44:11 door Meye Bloothooft

Open bestuursavond
Als bestuur willen wij dit jaar een aantal avonden organiseren, waarop het mogelijk is eigen ideeën aan te dragen bij het bestuur. Het is belangrijk om te weten dat dit áltijd mogelijk is. Echter, door het organiseren van zogenaamde 'Bestuur inspraakavonden', hopen we de drempel hiervoor iets lager te maken.

Heb jij een goed idee, wil je ergens aan meedenken, alles kan! De eerste avond vindt plaats op dinsdag 14 februari. Het bestuur zal vanaf 19.00 tot 21.00 uur aanwezig zijn in de bestuurskamer. Je kunt gewoon langskomen met jouw idee hoe we Orca net dat stukje beter kunnen maken. Wij zijn erg benieuwd!
Lees meer
Geplaatst op 2017-02-06 21:31:17 door Bram Kleinhout

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

De nieuwe homepage!


Kalender
1 mei  Sirenen pubquiz
5/7 mei  World Cup I
6/7 mei  Damen raceroei regatta
9 mei  Barcie escalatieborrel
10 mei   Botenplan ALV
11 mei  Cocos baravond
18 mei  Akcie biercantus
19 mei  Orca Triton Roeibaan juridisch evenement
20 mei  Mixed
20/21 mei  Westelijke regatta
25 mei  Oud Orca wielerronde
26/28 mei  EK senioren
29 mei  Informatieavond eerstejaars

Ereplaatsen
 November vieren: Ouderejaars Dames (DSA4x+)
 Asopos Najaarswedstrijden: Middengroep Zwaar (N4+)
 Olympische Spelen: Inge (DSA4x, 2e)
 NSRF: Jonathan (SA8+), Henk Jan (O4x), Vincent (LN1x), Licht 2016 (LB4+), Myrna (DN1x), Rosa (DSA4x), Henk Jan (O4-), Okke (LN2+)
 Argo Sprint: Myrna (DN1x), Ouderejaars Dames (DO2-)

Jarige Orcanen
01-05 Rogier Abendroth (20)
01-05 Tom Monster (21)
01-05 Rutger Bruil (38)
01-05 Gertie Dekker (24)
02-05 Christa van Oversteeg (25)
02-05 Anna Babic (26)
02-05 Emma van Tielraden (22)
02-05 Bart de Meer (19)
02-05 Raymond Gelderman (30)
03-05 Sherien Moursi (22)
03-05 Fleur Buisman (19)
03-05 Inge Schoenmaker (23)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (11)
Onbekend (11)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.020, Sql: 0.011 (13)