Orca bumping
Het is weer december, tijd voor de Orcabumping! Deze zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 23 december. Zoals elk jaar bestaat deze wedstrijd uit 2 heats: de ochtend- en middagheat. De ochtendheat zal om 10:00 uur starten en de middagheat om 14:00 uur. De deelnemende ploegen starten bij de Muntbrug en leggen 3,5 kilometer af tot aan Orca.

Opgeven kan door een mail naar competitie@orcaroeien.nl. Vermeld hierbij:

Ploeg
Boottype
Niveau
Eventueel voorkeur te starten blok, beide blokken kan ook.

De deadline voor inschrijving is op 17 december om 23:59 uur. Wijzigingen kunnen worden doorgegeven tot 20 december 12:00 uur. Diezelfde avond zal de loting plaatsvinden en aan jullie bekend worden gemaakt.

Tussen de heats door verzorgen wij een heerlijke lunch en zullen wij jullie voorzien van o.a. warme chocomel (+ slagroom), koffie, thee en frisdranken.
Tijdens de blokken (ongeveer 09:00 Ė 11:30 en 13:00 en 15:30) geldt er buiten de Bumping om een vaarverbod.

Wij hopen jullie graag te zien op deze dag. Tot de 23e!
Lees meer

Orca bumping 23 december
Blokindeling Orca bumping
Geplaatst op 2017-12-14 13:39:18 door Danielle Bruel

Actiedagen set 2
Hallo lieve Orcanen,

Wij als bestuur hebben een tijdje terug weer Actiedagen gehad. Wil jij weten wat wij als bestuur gedaan hebben deze 3 dagen? Lees dan snel de samenvatting! Denk jij nu 'Actiedagen, wat is dat?' Lees dan de notulen van de Beleids- & BegrotingsALV kom naar de verbouwingsALV of klop een keertje op de deur van de bestuurskamer.

Haal door!

Bestuur 2017 - 2018
Lees meer

Samenvatting Actiedagen 2
Geplaatst op 2017-11-27 18:38:17 door Eline Hoogendoorn


Verbouwings ALV
Beste Orcanen,

Graag wil ik jullie bij dezen uitnodigen voor de Thema ALV over de verbouwing op 29 november 2017. Orca staat aan het begin van een grote verandering, namelijk een verbouwing. Dit brengt veel met zich mee. Willen jullie weten hoe we deze verbouwing aan gaan pakken en wat het ons gaat brengen? Kom dan naar de ALV!


Lees meer

Beleids&begrotingsALV notulen
Loodsregelement
Voorgestelde wijziging loodsreglement en huishoudelijk reglement
1b. Indeling begane grond
1c. Indeling eerste verdieping
1d. Gevels
2a. FinanciŽle verantwoording DO renovatie en uitbreiding
1a. Memo Afronding DO
3a. Samenwerkingsovereenkomst
1. Toelichting Definitief Ontwerp
2. Toelichting FinanciŽn + toevoeging 24-11
3. Toelichting Samenwerkingsovereenkomst + toevoeging 24-11
Geplaatst op 2017-11-17 13:44:41 door Jasper Heuer

Officiele opening Vianen
Beste Orcanen,

Sinds enige tijd roeien onze middengroepen op het prachtige kanaal in Vianen, dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan, daarom openen wij vol trots op 12 november officiŽel onze loods in Vianen!
Vanaf 14.00 is iedereen welkom voor een doorlopend programma, met activiteiten voor kinderen.
Voel je vrij om langs te komen, onze loods te bewonderen en de eerste resultaten van de trainingen te bekijken.

Facebook event.

Namens Stichting "Roeien in Vianen",
Haal door!
Paula
Lees meer
Geplaatst op 2017-11-03 13:54:51 door Paula de Craen

Beleids-&BegrotingsALV
Beste Orcanen,

Op dinsdag 7 november 2017 om 21:00 uur vindt de Beleids- en BegrotingsALV plaats. De Algemene Ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen. De ALV is een middel om als lid inspraak te hebben op beslissingen die het bestuur maakt. Ook is de ALV interssant voor iedereen die op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen binnen Orca en willen wij natuurlijk graag weten hoe jullie over deze onderwerpen denken!

Tijdens de Beleids- en BegrotingsALV zal Nino de Maat (penningmeester) de begroting voor komend jaar toelichten. Het gehele bestuur zal tevens haar gezamenlijke jaarplan presenteren. Klik op 'meer' om de agenda en stukken in te zien.
Lees meer

Notulen WisselALV
Winst- & verliesrekening 2017-2018 met skinnies
Winst- & verliesrekening 2017-2018
Begroting 2017-2018 vergelijking met skinnies
Begroting 2017-2018 vergelijking
Toelichting liquiditeit 2017-2018 met skinnies
Toelichting liquiditeit 2017-2018
Toelichting botenplan 2017-2018
Geplaatst op 2017-11-01 22:13:15 door Nino de Maat

Herverdeling Kluisjes
Beste Orcanen,

De afroeiperiode zit erop en langzaam maar zeker komen alle nieuwe ploegen tot stand. Dit is dus de tijd waarop de kluisjes herverdeeld worden.

Heb je een kluisje in de kleedkamer of de loods en wil je deze houden of er juist van af, mail dan nu naar vereniging@orcaroeien.nl. Laat in de mail weten welke kluis je hebt en of je deze wilt houden of dat het niet meer nodig is. Mocht je van je kluis af willen zorg dan dat hij leeg is en dat het slotje er van af is.

Heb je geen kluisje en wil je dit jaar wel een kluisje met je ploeg laat dit dan ook weten door te mailen naar vereniging@orcaroeien.nl dan wordt je meegenomen in de verdeling.

Mailen kan tot uiterlijk woensdag 22 november 23.59 uur. Heb je wel een kluisje maar laat je niets weten dan wordt na deze datum je kluis open geknipt en wordt de inhoud weggegooid.
Lees meer
Geplaatst op 2017-10-26 18:28:03 door Eline Hoogendoorn

Contract met PowerPlay People Linq vernieuwd
Beste Orcanen,

Ook aankomend jaar zal Orca samenwerken met Powerplay People LINQ; op het hoofdkantoor in Amsterdam is afgelopen vrijdag het contract getekend!

Binnenkort zal ik jullie mailen met meer informatie over de werkacties van dit jaar. Ben je in de tussentijd op zoek naar een (vast) bijbaantje? Kijk dan op http://powerplaypeople.nl/ en vermeld bij je aanmelding dat je lid bent van Orca

Haal Door!

Jasper
Lees meer

PowerPlay People Linq
Geplaatst op 2017-10-23 15:20:30 door Jasper Heuer

Asopos Najaarwedstrijden
Beste Orcanen,

Bijgevoegd het schema met meldtijd, vlottijd en starttijd voor de voorwedstrijd per ploeg. Lotingen voor de herkansingen en finales volgen op de wedstrijddag zelf. Iedereen roeit naast de voorwedstrijd ook een herkansing ( of direct kwart finale). Iedereen gaat dus SOWIESO 2X het water op. Op de wedstrijddag kan je je ploeg bij mij aanmelden bij de ORCAbowa (botenwagen). De weersvoorspellingen voor dit weekend zijn nog een beetje twijfelachtig. Het is dus mogelijk, dat er nog een aantal zaken voor dit weekend gaan veranderen.
Lees meer

Schema Asopos Najaars
Geplaatst op 2017-10-19 15:47:53 door Daan Bosshardt

Raadsbrief over roeien in Utrecht
Afgelopen 3 oktober ontvingen de roeiverenigingen van het college van B&W van de Gemeente Utrecht een openbare brief aan de Gemeenteraad. Deze gaat over door hen genomen besluiten rondom de problematiek van het steeds meer belaste Merwedekanaal. In de brief toont het college een groeiend bewustzijn van wat voor onze roeiers belangrijk is: een veilig bevaarbaar Merwedekanaal met zo min mogelijk gemotoriseerde vaart, zonder verdere versmalling van het vaarwater, met een doorlopend coachpad en overspannen door zo min mogelijk bruggen. Het college erkent dat het trainingswater voor de Utrechtse roeiers beneden gemiddeld zijn en zegt te willen voorkomen dat het Merwedekanaal sluipenderwijs ongeschikt wordt als trainingswater (NB volgens de normen van de KNRB is het Merwedekanaal officieel ongeschikt als trainingswater). Het lijkt erop dat alle lobby pogingen tot een redelijke erkenning van onze problematiek rondom het roeien heeft geleid.

Echter wanneer je de brief van het College goed leest
Lees meer


Geplaatst op 2017-10-13 11:08:18 door Sjoerd Banken

Inge wereldkampioen in 4x!!
Afgelopen zaterdag heeft onze eigen Inge Janssen in het Amerikaanse Sarasota, Florida, de finale van de vrouwendubbervieren (4x) verroeid samen met Olivia van Rooijen, Sophie Souwer en Nicole Beukers. Nadat Inge haar reeks van tweede plaatsen ŗ la de zilvervloot van '80 met het zilveren eremetaal in Rio had bekroond, verscheen ze ditmaal bloeddorstiger dan ooit aan de start. Lange tijd bleef de ploeg op een halve bootlengte achter Polen liggen, maar in een koelbloedige eindsprint in de laatste 500 meter, zoals Orca dames op kracht en durf tot het einde te vechten, is het gelukt Polen voorbij te gaan. In grote getale keken we vanuit Orca mee met de finale en juichten Inge naar de overwinning. Toekijkend hoe ze meter voor meter langs de Polen schoof om het goud in de wacht te slepen schoot iedereens hartslag omhoog. De laatste 100 meter domineerde de ijzersterke Nederlandse ploeg met als belangrijkste motorblok natuurlijk Inge het veld. Goud is het resultaat! Alle Orcanen zongen uit volle borst het Orca-lied en deelden mee in de euforie. Eenmaal op het podium sprong Inge een gat in de lucht, het is gelukt! Gefeliciteerd Inge, het eerste goud in een Olympisch nummer! Jij bent onze heldin en een inspiratie voor velen.

Haal door!

(Foto gemaakt door: Merijn Soeters Fotografie)
Lees meer
Geplaatst op 2017-10-06 19:00:22 door Sjoerd Banken

Winst voor Orca Dames bij Amstelbeker
In het zomerse weekend van zondag 24 september zijn onze sterkste Heren en Dames afgereisd naar de Amstel om zich te bewijzen tegenover de sterkste verenigingsachten van de sterkste studenten- en burgerroeiverenigingen.
Lees meer
Geplaatst op 2017-10-06 18:14:35 door Sjoerd Banken

Nieuwe Orca-pas
Beste Orcanen,

We hebben op Orca een nieuw kassasysteem! Dit brengt een aantal veranderingen met zich mee die belangrijk zijn voor iedereen.

Orca wordt namelijk pin only en iedereen krijgt nieuwe betaalpassen! Klik op lees meer voor meer informatie over het inleveren van de oude orca-pas en het aanvragen van de nieuwe betaalpassen.

Lees meer
Geplaatst op 2017-09-11 17:24:16 door Eline Hoogendoorn

Wissel ALV 26 augustus 2017
Beste Orcanen,

Graag wil ik jullie bij dezen uitnodigen voor de Wissel ALV van zaterdag 26 augustus 2017. Ben je nog nooit bij een ALV geweest? De Wissel ALV is dan een leuke eerste keer! Jij kunt invloed hebben op de besluiten die Orca neemt. Het is niet voor niets dat de ALV bovenaan de machtsladder staat binnen Orca!

Terwijl ik deze uitnodiging typ, pink ik een traantje weg. Het is zover: over een maand zal bestuur '16-'17 de linten inleveren en het figuurlijke stokje overdragen aan bestuur '17-'18. Zie hieronder de agenda.

Lees meer

Notulen Beleidsevaluatie ALV 21 juni 2017
Afrekening 2016-2017
Balans 2016-2017
Schriftelijke toelichting afrekening 2016-2017
Toelichting FC afrekening 2016-2017
FC afrekening
Geplaatst op 2017-07-26 22:19:46 door Nynke Kok

Uitslagen wedstrijd klassementen
Zaterdag was het dan zo ver, de laatste dag dat er nog punten gepakt konden worden voor de klassementen. Gelukkig werd dat dan ook gedaan. Ben jij benieuwd welke Orcanen waar zijn geŽindigd in de eerstejaars en development klassementen? Klik dan op lees meer!

Lees meer
Geplaatst op 2017-07-04 16:19:20 door Meye Bloothooft

ZOMERROOSTER Bestuur
Beste allen,

Voor alles een laatste keer dit roeijaar. Een laatste keer trainen voor de wedstrijd, de laatste training voor de uittraining en voor ons een laatste keer bestuurskamerdienst op Orca.

In de vakantie hebben we een belrooster. Dat wil zeggen, dat er niemand van het bestuur op Orca is, maar dat er iedere dag iemand per telefoon bereikbaar is tussen 10.00u-18.00u. De bestuurskamer zal dan ook niet open zijn, de keet ook niet (behalve tijdens de UITweek en/of speciale dagen).

- Wil je een coxbox lenen of heb je vragen over bootgebruik? Kom hier UITERLIJK 24 uur van tevoren mee. Het bestuurslid dat beldienst heeft, is in Utrecht aanwezig, maar wanneer je een afspraak voor een coxbox moet maken, willen we daar rekening mee kunnen houden.

- Het ene bestuurslid zal de coxboxen mee naar huis nemen, de ander zal ze op Orca laten liggen en naar Orca komen wanneer je een wil lenen. Maak hier een afspraak over.

- Van 19 tot en met 25 augustus is het bestuur en het kandidaatsbestuur op overdrachtsweek. Tijdens deze week kunnen er geen coxboxen worden geleend. Tevens zijn we niet in de mogelijkheid langs te komen op Orca. Ik ben alleen per telefoon te bereiken. Houd hier rekening mee.

- Probeer dingen tijdig te regelen met de juiste persoon volgens het belrooster. Anders is het mogelijk dat we andere plannen hebben, voor ons is het namelijk ook vakantie!

Rooster:

3-7 juli Lauren
8-14 juli Nynke
15-16 juli Bram
17-21 juli Meye
22-28 juli Machteld
29 juli - 4 augustus Jop
5-11 augustus Bram
12 augustus Eef Verweij
13 augustus xxx (Intro klusdag, geen Bestuur)
14-18 augustus Michael
19-26 augustus Nynke (overdrachtsweek, dus alleen telefonisch bereikbaar)

PS. Gebruik BBB voor de telefoonnummers, of kijk onder onze mails ;)
Lees meer
Geplaatst op 2017-06-28 12:17:21 door Nynke Kok

Kandidaatsbestuur '17-'18 bekend
Vanavond hebben 7 mensen een barre tocht door Utrecht afgelegd. Allen met hetzelfde doel: zich bewijzen voor het kandidaatsbestuur '17-'18. En dat is ze gelukt! Met trots kan ik meedelen dat de volgende mensen komend jaar Orca mogen gaan besturen.
Lees meer (4)
Geplaatst op 2017-06-13 22:33:34 door Nynke Kok

Uitnodiging Beleidsevaluatie ALV
De vorige ALV is nog maar nŤt achter de rug en bovendien is het kandidaatsbestuur nog niet bekend. Toch wil ik jullie bij dezen allemaal van harte uitnodigen om op woensdag 21 juni, om 20.00u, aanwezig te zijn bij onze Beleidsevaluatie ALV.

Op deze ALV zal onder andere het beleid van bestuur '16-'17 worden geŽvalueerd, zal de WAC worden voorgesteld en zal het kandidaatsbestuur worden voorgesteld. Stukken zullen zo snel mogelijk online worden geplaatst. De voorlopige agenda is als volgt.

Lees meer

Notulen Thema ALV Verbouwing 7 juni 2017
Voorstel WAC
Geplaatst op 2017-06-09 00:02:11 door Nynke Kok

Anne & Max sponsort Orca
Wellicht heb je het een tijd geleden al in de bestuursnotulen voorbij zien komen: Orca heeft een nieuwe sponsor! Freshfood en Coffeecafť Anne & Max Utrecht is nu partner van Orca. Gevestigd aan 't Wed langs de Oude Gracht, en gek op watersport als ze zijn, sponsoren zij nu de 4+ van middengroep zwaar. Misschien heb je de boot al voorbij zien komen met nieuwe logo's! Afgelopen zondag waren de eigenaren op bezoek bij Orca om kennis te maken met de ploeg en om mee te fietsen met de training - ze vonden het fantastisch: "Wat gaat dat roeien eigenlijk hard!"

Wat betekent dit nu voor Orcanen? Op vertoon van je Orca pas (of eventueel jas) krijg jij 10% korting op alle aankopen bij Anne & Max. Daarbij heb je ook grote kans dat je koffie geserveerd wordt door de stuur van de 4+, Marijse Hofstede! Hulde aan Marijse voor het aandragen van dit cafť als sponsor voor Orca. Tot gauw bij Anne & Max!
Lees meer
Geplaatst op 2017-06-02 10:07:37 door Machteld Vergouw

Oud Orca's Dragons' Den - deadline zondag 28 mei
Win jij Ä2000,- voor Orca? Het kan bij Oud-Orca's Dragons' Den op 1 juni!

Oud-Orca gaat weer geld uitdelen! Maar liefst Ä2000 valt er te verdelen over ambitieuze, innovatieve, creatieve en verenigingsbrede plannen. En dat fantastisch mooie, winnende plan, kan van jůķ komen! Dus heb jij een goed idee maar is er geen budget? Lees dan verder, want dit klinkt naar meer!

Lees meer

Wijziging datum Dragons
Geplaatst op 2017-05-26 11:32:17 door Nynke Kok

Inge en Annemarie op EK roeien
Aankomend weekend zal het EK roeien verroeid worden in het Tsjechische Racice. Vanuit Orca zijn 2 roeisters afgerezen naar het oosten van Europa. Inge en Annemarie zullen de eer van Orca verdedigen. Benieuwd of zij de kans hebben de goede lijn van de eerste wereldbeker door te zetten en in welke boot zij starten? Lees dan gauw verder!

Lees meer
Geplaatst op 2017-05-25 21:07:31 door Meye Bloothooft

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

De nieuwe homepage!


Kalender
15 dec  Orcantine 's Avonds gesloten
15 dec  Kleedkamers v.a. 21:00 uur gesloten
16/17 dec  Bootcamp
20 dec  Bestuursinteresseborrel
21 dec  Kerstdiner
23 dec   Orca Bumping
23 dec  Intraining
1 jan  Sirenen Nieuwjaarsborrel
9 jan  SkiCie borrel
11 jan  Nieuwjaarsborrel

Ereplaatsen
 Amstelbeker: Lisanne & Danielle & Kyra & Myrna & Maria & Rosa & Annemarie & Loes (DSA8+)
 Westelijke Regatta: Daan (E4-), Middengroep Lichte Dames (LDB2x), Kyra (DE2-), Vincent (LB1x), Rosa (DE1x), Tosca (LDB1x)
 Damen Raceroei Regatta: Middengroep Licht (LB2x), Daan (E4-), Rosa (DG2x)
 Hollandia: Licht 2017 (LEj4+), Kyra (DG4-)
 Varsity: Myrna (DG1x)

Jarige Orcanen
15-12 Vera Orzechowski (21)
15-12 Emilia Nadova (32)
15-12 Alexandra de Reus (21)
15-12 Steven van Dam (30)
15-12 Leon van Vugt (27)
15-12 Jaap Langendijk (27)
16-12 Robin van den Brink (20)
16-12 Vincent Ertner (21)
16-12 Jan Willem van der Paauw (36)
17-12 Fayka van Opijnen (23)
17-12 Mariette ten Have (20)
17-12 Floor de Champs (20)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (85)
Amy ten Holder
Regina Voss
Onbekend (83)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated at 2017-12-15 13:01:09 in: 0.050, Sql: 0.018 (13)