Beleids- en begrotings ALV - 2 november 2016
Op woensdag 2 november 2016 om 20:00 vindt de jaarlijkse Beleids- en begrotings ALV plaats. De algemene ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen. Tijdens een ALV kun jij invloed hebben op de besluiten die Orca neemt. Kom dus zeker langs om jouw stem te laten horen.

Tijdens deze ALV zal bestuur ’16-'17 haar jaarplan presenteren en verschillende jaardoelen toelichten. Tevens zal de wisseling van Wieke de Haan (penningmeester) naar Irene Butter (kandidaatspenningemeester) ter stemming worden gebracht. Vervolgens zal de begroting voor 2016-2017 gepresenteerd en toegelicht worden. Deze plannen zijn voor iedereen op Orca, dus kom vooral jouw stem vertegenwoordigen. Wij zijn benieuwd hoe jullie over deze onderwerpen denken! Klik op 'lees meer' om de agenda te bekijken.

Lees meer
Geplaatst op 2016-10-19 15:46:27 door Nynke Kok

Loting Tussensprint
De laatste trainingen worden gedraaid, de laatste blaren opengetrokken en de laatste biertjes gedronken om het bootgevoel en teamgevoel zo optimaal mogelijk te laten zijn aanstaande zaterdag.

De Evcie heeft zijn uiterste best gedaan om jullie hierin te faciliteren. Een mentale voorbereiding is namelijk ook goed voor een optimale prestatie. Vandaar dat de loting nú al online komt. Kijk alvast wie je tegenstanders zijn een daag ze misschien nog uit voor een sparsessie tijdens de laatste training.

Zie de Orcanen facebook, of klik op de link hieronder om naar de pagina te gaan.
Lees meer (1)

Loting Tussensprint
Geplaatst op 2016-10-04 20:56:48 door Nynke Kok


Damesacht wint de Amstelbeker
Afgelopen weekend was het weer tijd voor de Amstelbeker. Op deze zonnige dag mochten de verenigingsachten het weer tegen elkaar opnemen tijdens een 750m race tussen Nereus en De Hoop. Na goede time trails, dames 3e en mannen 5e. Werden de achtste en kwartfinales door beide boten gewonnen. De vrouwen zetten deze winstreeks door en pakten uiteindelijk de titel! Voor de 4e keer van de 6 edities die geweest zijn mocht Orca wederom de winst meenemen naar Utrecht. Tijdens de strijd om de Fortunabeker konden de dames het verschil van 7,5 seconde helaas niet goed maken en gingen de burgers van De Hoop er met de beker vandoor. De mannenacht moest het in de halve finale opnemen tegen Nereus, maar die waren toch iets te sterk. In de B-finale hebben zij Proteus nog verslagen en eindigde de mannen op een mooie 3e plaats.
Lees meer
Geplaatst op 2016-09-27 10:44:14 door Meye Bloothooft

Vaarverbod aankomend weekend
Aankomend weekend zal de Wilhelmina groep, scouting naast ons gebouw, hun jaarlijkse Trinity cup houden. Dit betekent een vaarverbod op ons kanaal, deze zal zijn op:
Vrijdag van 19:30 tot 22:00
Zaterdag van 9:30 tot 14:00 & 16:00 tot 18:00
Houdt hier dus rekening mee met trainen
Lees meer
Geplaatst op 2016-09-13 23:23:22 door Meye Bloothooft

Rosa wint Brons op het FISU WK
Afgelopen weekend heeft Rosa samen met haar dubbelpartner Roos de Jong van Proteus-Eretes het FISU WK gestart. In het Poolse Poznan voeren zij een solide voorwedstrijd en plaatsten zij zich daarmee direct voor de finale. Na een spannende race om de ereplaatsen greep de Nederlandse dubbeltwee een bronzen medaille! Een zeer goede prestatie waar wij als Orcanen trots op zijn. Om deze goede prestatie te vieren zal Rosa donderdag 22 september om half 9 gehuldigd worden in de Orca kantine, dus kom vooral langs!
Lees meer
Geplaatst op 2016-09-09 14:28:05 door Meye Bloothooft

Raads Informatie Avond Wilhelmina Werf
Orcanen opgelet!

Op 15 september in de avond zal er een Raads Informatie Avond (RIA) gehouden worden over de plannen rondom de Wilhelmina Werf op de kromme kilometer. Tijdens een RIA kunnen inwoners van Utrecht inspraak hebben op plannen van de gemeente. En daarvoor hebben we jou nodig!

Waarom? Samen met de KNRB, Triton en Viking willen we laten zien hoe groot de roeisport in Utrecht is. Tijdens deze RIA zullen we alle vier inspreken om te willen voorkomen dat er horeca komt, dat de plannen voor een haventje zoveel mogelijk beperkt blijven en om alle alarmbellen af te laten gaan. Op 15 september is hét moment om onze stem te laten horen! Wil jij ook in de toekomst nog kunnen blijven roeien? Wil je ook niet straks op de kromme kilometer te maken krijgen met een stroom aan sloepjes en recreatiebootjes die slingerend over het kanaal gaan? Kom dan donderdag 15 september naar de RIA in het stadshuis van Utrecht!

Dit is écht een oproep aan iedereen om je hard te maken voor het roeien in Utrecht. Dit is niet alleen Wij zijn Orca, maar Wij zijn het roeien in Utrecht.

Haal door!
Lees meer
Geplaatst op 2016-09-08 16:30:01 door Bram Kleinhout

Orca is twee ereleden rijker
In een lustrumjaar is er de mogelijkheid om één of meer Orcanen te benoemen tot erelid en hem of haar daarmee op een waardige manier toe te voegen aan de geschiedenis van Orca. Tijdens de Wissel-ALV zijn na een secuur en zorgvuldig proces twee mensen voorgedragen en de ALV heeft voor het erelidmaatschap gestemd. Weten wie het zijn? Klik op ‘lees meer’.


Lees meer (2)
Geplaatst op 2016-09-03 23:28:13 door Marjolein Snellink

Nieuwe website - deel 1
Vandaag is deel 1 van de nieuwe website gelanceerd!

Deze splitst de Orca-site in een extern deel en een ledenportaal. Het grote nieuws over Orca-helden en informatie voor bedrijven vind je voortaan op de homepage en berichten van het bestuur over bijv. contributie vind je hier op het ledenportaal. Momenteel lees je zo'n bestuursmededeling. Klik op 'Ledenportaal' op de homepage of ga direct naar leden.orcaroeien.nl om naar het ledenportaal te gaan.

Voor nu is het ledenportaal slechts een gestripte versie van de oude site maar binnenkort zal ook het ledenportaal vernieuwd en verbeterd worden.

Haal door!
Lees meer
Geplaatst op 2016-09-03 15:38:18 door Olivier Jansen

Lieve Orcanen,

Nieuws van de KampCie 2016:

Bij deze willen we jullie ALLEMAAL uitnodigen om het weekend van 9-10-11 september lekker met ons te komen kamperen bij Tull en 't Waal. Mooi weer gegarandeerd!

Kom gezellig met je ploeg/commissie een biertje doen, spendeer de nacht bij ons (we gaan natuurlijk fixen tijdens het netflixen) en leer de nieuwe lichting Orcanen kennen.

Voor de helpers; alvast 1000 maal dank, en mocht je denken, ik wil ook wel een steentje bijdragen aan deze feestvreugde, dat mag altijd! Mailen kan naar kamp@orcaroeien.nl en het is geregeld!

Het adres is: Lekdijk, Tull en het Waal.

BE THERE OR BE SQUARE!

Liefs,
KampCie 2016
Lees meer
Geplaatst op 2016-08-31 21:36:45 door Laura Brouwers

Wissel ALV 3 september 2016
Op zaterdag 3 september om 20:30 vindt de Wissel ALV plaats. Tijdens deze laatste ALV van het huidige bestuur wordt er teruggekeken op een bijzonder, bewogen en vooral mooi jaar. Ten eerste wordt de afrekening 2015-2016 kort gepresenteerd door Wieke (penningmeester). Daarnaast worden er verschillende bokalen uitgereikt en wordt er teruggeblikt op het afgelopen jaar doormiddel van het jaarverslag. Tot slot zal de ALV stemmen over het kandidaatsbestuur ’16-’17 en vindt de bestuurswissel plaats.

De algemene ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen, waar jij invloed kunt hebben op de besluiten die Orca neemt. Het is niet voor niets dat de ALV bovenaan de machtsladder staat binnen Orca! Bovendien is dit een goed moment om te zien waar het bestuur en Orca zich mee bezig houdt. Nog nooit een ALV bijgewoond? Dan is de Wissel ALV misschien wel de leukste om mee te beginnen!

Klik op lees meer om de agenda in te zien!

Lees meer

Afrekening 2015-2016
Werkkapitaal & balans 2015-2016
Balans 2015-2016
Toelichting Afrekening 2015-2016
Notulen Beleidsevaluatie ALV 21 juni 2016
Geplaatst op 2016-08-31 12:14:25 door Wieke de Haan

Vacature penningmeester bestuur
Beste Orcanen,

Wegens omstandigheden is de functie van penningmeester in het kandidaatsbestuur vrij gekomen. Daarom zijn we op zoek naar een penningmeester voor het bestuur '16-'17. In de bijlagen vinden jullie meer informatie.

Liefs,

kandidaatsbestuur '16-'17
Lees meer

Begeleidende brief KB
Functieprofiel penningmeester
Geplaatst op 2016-08-28 19:18:17 door Tessa Sturkenboom

Opleidingsplek beschikbaar bij Tjalling!
Word jij de nieuwe krachttrainer van Orca? Tjalling zal komend jaar niet langer zelf de krachttraining op Orca geven, maar zijn nieuwe opvolger begeleiden en opleiden tot krachttrainer. Wil jij die opvolger zijn? Lees dan snel verder!
Lees meer
Geplaatst op 2016-07-22 15:05:14 door Karlijn Kremer

Belrooster bestuur voor zomervakantie
De Orca Competitie Slotwedstrijden en de NSRF Slotwedstrijden zijn achter de rug, en dat betekent dat het roeiseizoen voorbij is en de zomervakantie is begonnen!

Orca (de kantine) is dicht van woensdag 4 juli /m 14 augustus en van 19 augustus tot 5 september. De loods is de hele zomer natuurlijk open, dus roeien kan altijd. De kantine, keuken en het materiaalhok zullen niet open zijn, tenzij je dit ruim van te voren aanvraagt en hiervoor een afspraak maakt.

Let op: het bestuur is in bovenstaande periode niet aanwezig op Orca, we zijn alleen telefonisch te bereiken voor belangrijke zaken. Klik op 'lees meer' om te zien bij welk bestuurslid je in welke week telefonisch terecht kan.


Lees meer
Geplaatst op 2016-07-10 23:31:04 door Marjolein Snellink

Gezocht: werkgroep Vianen!
Zoals jullie op de ALV, inspraakavond of via andere kanalen vast al gehoord hebben, doen we hard ons best om vanaf volgend jaar in Vianen te gaan roeien met (een deel van) de wedstrijdsectie. Vanwege het steeds drukker wordende Merwedekanaal in Utrecht wordt het voor onze wedstrijdroeiers lastiger om goede trainingen te varen, vooral in het weekend. Daarom hebben we de mogelijkheden bekeken om te trainen op het Merwedekanaal in Vianen waar het water breed en lang is. Er passen vier boten naast elkaar en je kunt 16 kilometer, onafgebroken varen. Hier roeien zou een super innovatieve en historische stap zijn voor Orca!

Inmiddels is er veel contact geweest met de gemeente Vianen en Triton en staat iedereen enthousiast tegenover de plannen. Ook heeft zowel Triton als het Orca Steunfonds een financiële bijdrage toegezegd. Het idee is om een loods en vlotten op het ‘Sluiseiland’ in Vianen te plaatsen zodat onze wedstrijdroeiers hier, in ieder geval in de weekenden, kunnen gaan trainen.

Nu zijn we op het punt gekomen dat er veel geregeld moet worden, daarom wordt er een werkgroep Vianen opgericht.
Lees meer
Geplaatst op 2016-06-28 20:22:47 door Karlijn Kremer

Talentenachten
Over een paar dagen is het zover: de Wedstrijdslot! Naast een afsluiter van het huidige seizoen, is dit ook het moment waar we heel stiekem alvast naar volgend jaar kijken. Waarom? Onze nieuwe lichting talenten verschijnt hier namelijk aan de start in de Orca Talentenachten! Na een stevige selectieavond zijn de Dames- en Herentalentenacht gevormd. Hieronder vind je wie de eer van Orca zullen verdedigen. Gefeliciteerd met jullie plekje en veel succes komend weekend op de Argosprint en NSRF Slotwedstrijden!

Dames Talentenacht:

Kim Bos
Anne van Puymbroeck
Roos Reinartz
Willemijn de Jong
Aline van der Poel
Leanne Smit
Gertie Dekker
Sarah Hennekes

Stuur: Renee Schrijen

Coaches: Nadia Bonekamp, Rosa Bas, Maureen Groot Koerkamp, Willemiek Zweiphenning & Jens van den Berg

Heren Talentenacht:

Vincent Verschoor
Cas Klingenberg
Tom ten Berge
Sjoerd André de la Porte
Kristiaan Helfferich
Pieter Smit
Olof Huiberts
Maurits van de Lagemaat

Stuur: Caroline Dikkers

Coaches: Annemarie Danton, Wouter Bruining & Jethri van Vliet
Lees meer
Geplaatst op 2016-06-27 23:00:38 door Karlijn Kremer

Wedstrijdschema Okeanos Sprint + Orca Competitie Slotwedstrijden 2016
Beste Competitieroeiers,

Aankomend weekend is het zo ver: hét afsluitende slotweekend van het competitieroeien!
Kijk voor de meld-, vlot- en starttijden in het wedstrijdschema in de bijlage.

LET OP:
NSK ploegen: vergeet niet 2-1,5u voor je eerste race je studentenkaart/studentenbewijs te laten checken bij het NOOC bestuur in de rode Orca tent bij de finishtoren. Vergeet je je inschrijfbewijs? Dan mag je helaas NIET starten.

Alle ploegen:
- Meld je bij de botenwagen, waar je ook direct je rugnummers kunt ophalen.

- Vergeet niet je 10/13, wedstrijdshirt en je energie en goede humeur mee te nemen!

Ik heb er ontzettend veel zin in. Tot vrijdag, zaterdag en/of zondag!


Haal door!
Lees meer

Wedstrijdschema Okeanos Sprint 2016 - Vrijdag
Wedstrijdschema Orca Competitie Slotwedstrijden 2016 - Zaterdag
Wedstrijdschema Orca Competitie Slotwedstrijden 2016 - Zondag
Geplaatst op 2016-06-23 16:12:53 door Laura Brouwers

Vertrek botenwagen Orca Competitie Slot/Okeanos Sprint
Beste competitie roeiers,

De botenwagen voor de Okeanos Sprint en Orca Competitie Slotwedstrijden vertrekt vrijdagochtend en komt zondagavond weer terug. Tot donderdagavond kun je dus nog trainen.

Klik op 'lees meer' voor het overzicht van de boten die meegaan op transport:
Lees meer
Geplaatst op 2016-06-22 08:17:41 door Laura Brouwers

Beleids ALV 21 juni 2016
Op dinsdag 21 juni om 20:00 vindt de Beleidsevaluatie ALV plaats. Op deze avond zal bestuur '15-'16 de resultaten van haar jaarplan en individuele jaardoelen presenteren. Ook zal kandidaatsbestuur '16-'17 zich voorstellen.

Klik op 'lees meer' om de agenda in te zien.


Lees meer

Notulen Contributie en Botenplan ALV
Jaarplan 2015-2016
Loodsreglement herzien
Botenplan wijziging
Geplaatst op 2016-06-21 13:38:00 door Tessa Sturkenboom

Talentenachten!
Ben jij competitieroeier, clubroeier of lenteroeier en wil jij de eer van Orca verdedigen? Binnenkort gaan de Talentenachten weer van start! Rondom de competitieslotwedstrijden wordt er twee weken intensief getraind. Hierna zal je het op 1 en 3 juli op de Bosbaan tijdens de Argosprint en Wedstrijdslot opnemen tegen andere talentenachten. Een mooie ervaring voor iedereen die er over nadenkt volgend jaar te gaan selecteren voor wedstrijdroeien!

Wil je meedingen naar een plek in deze achten? Lees dan snel hoe je je aanmeldt.

Lees meer
Geplaatst op 2016-06-01 08:32:48 door Karlijn Kremer

Enthousiaste stuurtjes gezocht!
Ze trainen in die mooie gele boten, ze trainen veel en zijn erop gebrand om met volle overtuiging hard te staan voor Orca! Wil jij aankomend jaar onderdeel uitmaken van zo'n vette ervaring, PR's varen op banen door heel Nederland en aan de touwtjes trekken van één van de snelste eerstejaarsploegen van Nederland?! Dan zoeken wij jou!
Lees meer
Geplaatst op 2016-06-01 11:41:15 door Wieke de Haan

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

De nieuwe homepage!


Orca's negende lustrum

Kalender
20 okt  SHOT borrel
22/23 okt  Asopos Najaars wedstrijden
22 okt  Asopos Najaarswedstrijden
22/24 okt  Lustrum 45-uurs feest
23 okt  Asopos Najaarswedstrijden
25 okt  Kamp reünie-avond
27 okt  ARCO Erg-o-fette
29 okt  ARCO Instapachten
1 nov  CHR-avond
2 nov  Beleids- en begroting ALV
3 nov  ARCO Ploegspellen
4 nov  ARCO Canal Cup Ergowedstrijd
5 nov  ARCO Canal Cup Afroeiwedstrijd + afroeifeest
6 nov  Novembervieren
7 nov  Viking gebruikt onze kantine
10 nov  Compocie ploegvormingsavond
12 nov  Paul Veenemans Prijs
17 nov  Compocie ploegvormingsavond

Ereplaatsen
 FISU Wereldkampioenschappen: Rosa (DSA2x, 3e)
 Olympische Spelen: Inge (DSA4x, 2e)
 NSRF: Jonathan (SA8+), Henk Jan (O4x), Vincent (LN1x), Licht 2016 (LB4+), Myrna (DN1x), Rosa (DSA4x), Henk Jan (O4-), Okke (LN2+)
 Argo Sprint: Myrna (DN1x), Ouderejaars Dames (DO2-)
 ARB: Rosa (DO1x), Ouderejaars Dames (DSA4-), Henk Jan (N2x), Daan (SA2x), Rosa (DSA2x, DSA (dag 2)2x), Middengroep Zwaar (O4+), Ouderejaars Dames (DSA8+), Middengroep Licht (LB4+), Henk Jan (O2x)

Jarige Orcanen
20-10 Geert Cirkel (erelid) (38)
20-10 Kim de Wit (19)
20-10 Jonathan Hijlkema (31)
20-10 Anouk Gerrits (23)
21-10 Dionne Dubelaar (23)
21-10 Anne-Fleur Lobbezoo (22)
21-10 Roos Vandebriel (22)
21-10 Roman Zondervan (24)
22-10 Willemijn de Jong (22)
22-10 Hanne Beijers (25)
22-10 Olivier Jansen (21)
22-10 Lilian van der Ven (31)
22-10 Renier Kramer (29)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (10)
Rins Janse
Onbekend (9)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.021, Sql: 0.012 (13)