Einde werkactie & klussen PowerPlay
Eerste- en tweedejaars Orcanen, opgelet!

Zoals aan het begin van het jaar is toegelicht, hebben jullie dit jaar tot en met het einde van deze maand de tijd gekregen om bij PowerPlay People te werken voor je werkactie. Eind mei zullen alle werkactie-incasso's worden uitgevoerd voor iedereen die nog niet (voldoende) heeft gewerkt om de werkactie terug te verdienen (en voor iedereen die in april voldoende heeft gewerkt).

Het is echter nog steeds mogelijk om gewoon bij PowerPlay aan de slag te gaan! Altijd leuk om op een flexibele manier iets extra's te verdienen.

Op 27 mei vindt festival Imporium plaats in Nijmegen:
Lees meer
Geplaatst op 2017-05-19 16:47:50 door Machteld Vergouw

Thema ALV Verbouwing
Geachte Orcaan,

Zoals al eerder aangekondigd, vindt op woensdag 7 juni 2017 om 20.00u de Thema ALV Verbouwing plaats. Bij dezen nodigen wij jullie allen uit om hierbij aanwezig te zijn!

Deze avond zullen de verbouwingsplannen uitgebreid worden behandeld, onder andere door een toelichting op de financiering en de bouwtekeningen. Voorafgaand aan de ALV zijn meerdere inspraakavonden over dit onderwerp geweest. Uiteindelijk zal jullie worden gevraagd om over deze plannen, die waarschijnlijk al voor komend jaar gelden, te stemmen! Komt dus allen op 7 juni de ALV bijwonen. Zie hieronder de agenda.

Lees meer
Geplaatst op 2017-05-12 12:19:04 door Nynke Kok


Boten PEiL en PEiK
De boten die meegaan naar de PEiL en PEiK:

8+: Backslash, Zilverpijl
C4+: ijsbrekert, safvier, chuck, babe, super d, manusgeintje
4+: vrolijken vier, hevier, puntje kontje, a-oe, storm
2-/2x: 990 geeltjes, steve
1x: MACdrijf

Groetjes!
Lees meer


Geplaatst op 2017-05-09 18:53:36 door Lauren Vos

Wedstrijdcoaches gezocht
Zie je wel eens wedstrijdploegen langskomen op het kanaal en denk je, dat wil ik volgend jaar coachen0? Of zie jij Inge winnen op de world cup en zou jij dat ook voor elkaar willen krijgen? Dan ben ik op zoek naar jou!

Momenteel ben ik druk bezig met het vormen van nieuwe coachteams voor de wedstrijdploegen van volgend jaar. Ik ben op zoek naar gemotiveerde mensen, kennis is handig maar zeker geen vereiste!

Lijkt jou het wel wat? Laat het mij dan nu weten.
Twijfel je nog en lijkt het je leuk om nu de laatste twee maanden van het seizoen met een ervaren coach mee te lopen een paar keer per week, dat kan natuurlijk ook!

Schroom in elk geval niet om me te benaderen met al je vragen, of mail me op wedstrijd@orcaroeien.nl
Lees meer
Geplaatst op 2017-05-09 13:57:29 door Meye Bloothooft

Botenplan- en Contributie ALV 10 mei 2017
UPDATE: Het Contributievoorstel 2017-2018 zal ook worden behandeld tijdens deze algemene ledenvergadering.

Beste Orcaan,

Op woensdag 10 mei 2017 om 20.00u vindt de Botenplan- en Contributie ALV plaats. De algemene ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen, waar jíj invloed kunt hebben op de besluiten die Orca neemt. Bij dezen nodigen wij alle Orcanen uit om hierbij aanwezig te zijn.

Op deze algemene ledenvergadering zal het botenplan worden voorgelegd aan de ALV. Dit is een plan dat voor meerdere jaren is opgesteld en betreft de investeringen in en het doorschuiven binnen onze vloot. Jullie zal worden gevraagd om over deze plannen te stemmen. Bijbehorende stukken zullen uiterlijk twee weken van tevoren allen online worden geplaatst.

In aanvulling op de eerder verstuurde agenda, zal tijdens deze ALV ook het Contributievoorstel voor 2017-2018 worden behandeld en ter stemming gebracht.

Ten slotte zal de Raad van Advies deze avond resultaten uit de voorgaande leden enquête omtrent het Meerjarenplan bespreken, alsmede de doelen voor het huidige Meerjarenplan vaststellen. Hier zal ook over worden gestemd.

Om de agenda te zien, klik op

Lees meer (4)

Notulen beleids- en begroting ALV 2 november 2016
Botenplan 2017-2018
Doelen Meerjarenplan 2016-2021
Contributievoorstel 2017-2018
Toelichting botenplan
Geplaatst op 2017-04-11 20:06:09 door Nynke Kok

World Cup I 2017
Komend weekend zal het grootste deel van onze wedstrijdroeiers starten op de Damen Raceroei Regatta. Maar ook vindt de eerste World Cup van 2017 plaats in Belgrado, Servië. Namens Orca zal Inge Janssen hier aan de start liggen: ze gaat in zowel de dubbeltwee als de dubbelvier over de baan. In de dubbeltwee start ze samen met Sophie Souwer van Gyas, twee weken geleden de enigszins verrassende winnares van de NK-titel in de skiff. In een veld van negen boten (waarvan drie Nederlandse) mag de meeste tegenstand verwacht worden van Polen (met de winnares van Olympisch brons in de dubbelvier), Groot-Brittannië (goud WK U23) en Wit-Rusland (zilver WK U23). De voorwedstrijden zijn op vrijdag om 10:45 en 10:50 (voorlopig tijdschema), de finale op zondag om 14:03.
Lees meer
Geplaatst op 2017-05-03 15:56:13 door Karlijn Kremer

Kandidaatsbestuur '17-'18 gezocht
Beste Orcanen,

Zoek jij (meer) verdieping in je Orcarriére? Heb jij ideeën hoe je de mooiste studenten roeiverenging van Nederland nog een beetje mooier kunnen maken? Wil jij vrienden voor het leven maken?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste Orcanen die de uitdaging aan willen gaan om onderdeel te worden van het kandidaatsbestuur '17/'18!

Bekijk de functieprofielen hieronder en stuur voor 15 mei 2017 je CV en motivatiebrief aan secretaris@orcaroeien.nl. Wie weet word jij wel uitgenodigd voor een gesprek!

Als je vragen over de bestuursfuncties of de sollicitatieprocedure hebt, dan kun je altijd contact met ons opnemen.
Lees meer

Functieprofielen kandidaatsbestuur
Geplaatst op 2017-04-30 11:35:42 door Bram Kleinhout

Rottebokaal 2017
Lieve competitieroeiers,

Dit weekend is het zo ver: de Rottebokaal te Rotterdam! Een weekend met prachtweer, uitdagende afstanden, een spetterend feest op de zaterdagavond en een wedstrijdweekend waarbij bestuur'15'16 nog één keer aanwezig zal zijn!

In de bijlage heb ik het wedstrijdschema van de Rottebokaal toegevoegd. Melden en het ophalen van rugnummers kan bij mij (Laura, Composaris '15'16).

Voor diegene die met het openbaar vervoer gaan: let op! De baan is namelijk lastig bereikbaar met het OV. Kijk voor meer informatie op: http://skadirottebokaal.nl/transport.

Tot slot: vergeet niet je 10/13, wedstrijdshirt en goede humeur mee te nemen.

Wij hebben er heel veel zin in. Tot zaterdag!

Haal door!
Laura Brouwers (0611142656).

Wil je meer weten over welke boten mee zijn dit weekend? Klik dan op 'lees meer' voor meer informatie.
Lees meer

Wedstrijdschema Rottebokaal 2017 - zaterdag 29 april
Wedstrijdschema Rottebokaal 2017 - zondag 30 april
Stuurtjesprotocol Sprint - Rottebokaal 2017
Geplaatst op 2017-04-27 14:58:36 door Wieke de Haan

Kandidaatsvoorzitter bekend: Sjoerd Banken!
Op een regenachtige maandagnacht, van 24 op 25 april, werd vol overtuiging gezongen door het bestuur en de nieuwe kandidaatsvoorzitter van Orca.

Sjoerd was tot laat aan het werk en was in de veronderstelling dat hij nog een biertje zou drinken met een goede vriend en oud-ploeggenoot. Hij deed de deur open, al gehuld in slaapgewaad en teenslippers, toen daar plots de Orcaman voor de deur stond. Hij werd de lift in gesleurd en na een verdacht lange rit in het park bij hotel Mitland gedropt.

Lees meer (6)
Geplaatst op 2017-04-25 11:44:22 door Nynke Kok

Heimweek rooster en bijzondere openingstijden
Morgen om deze tijd zit het huidige bestuur met de voetjes omhoog in Catania, op Sicilië. We durfden het niet aan om Orca geheel onbemand achter te laten en daarom komt het vorige bestuur een oogje in het zeil houden! Super leuk natuurlijk, maar bij wie moet je nu zijn als je vragen hebt over de Rottebokaal, of als je je in wilt schrijven voor de Damen? Dat zie je hiernaast en lees je hieronder. Bovendien is er een extra bestuurslid, Nick Neijssen zal namelijk weer voor een week de functie van Commissaris Extern (nu missende) vervullen.

Ook zijn er komende week enkele bijzondere openingstijden, waarvoor graag eerst jullie aandacht.

Lees meer
Geplaatst op 2017-04-25 20:42:06 door Nynke Kok

Beschikbaarheid boten
Hallo Orcanen!

De boten zullen vrijdagochtend en middag worden opgehaald voor de Nereus Carpit Noctem. Dit betekent dat de volgende boten tot en met donderdagavond gebruikt kunnen worden:

8+
- FZ Utreg

4+
- Den Vrolijken Vier

C4+
Safvier
Chuck
Super D
Babe
Manusgeintje

1x
MACdrijf

De boten die hier NIET bij staan zullen niet worden afgeriggerd en blijven het gehele weekend beschikbaar. De bovengenoemde boten zullen vanaf maandagmiddag weer beschikbaar zijn.

Succes met trainen!
Lees meer
Geplaatst op 2017-04-19 20:13:25 door Lauren Vos

Commissieleden gezocht BusinessClubCommissie
De BusinessClubCommissie wordt (wellicht onder een andere naam) nieuw leven in geblazen!
Deze commissie heeft tot een aantal jaar geleden actief bestaan en hield zich bezig met relatiebeheer van Orca's sponsoren, met verschillende 'business' evenementen en soms ook met acquisitie. De commissie was hiermee ook een enorme ondersteuning van de vice-voorzitter.

Ik ben op zoek naar een groep enthousiaste Orcanen, die het leuk lijkt om zich bezig te houden met het relatiebeheer van Orca's partners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan relatiegeschenken, toffe evenementen voor deze bedrijven (zoals een V.I.P. borrel op onze slotwedstrijden), carrièredagen, en nog heel veel ruimte voor eigen invulling.

Daarnaast zijn ook alle ideeën welkom om de acquisitie en professionaliteit van Orca te verbeteren! Hoe zouden we meer sponsoren aan Orca kunnen binden? Of op welke andere manieren zou Orca iets terug kunnen doen voor sponsoren? Kortom, een hele gave en uitdagende commissie waar je veel van leert!

Ervaring is zeker geen vereiste. Motivatie, een goede dosis energie en verantwoordelijkheidsgevoel wel. :)

Lijkt het je leuk om hier een rol in te spelen en samen met mij en mede-Orcanen deze commissie (her)op te richten? Of heb je vragen? Neem dan contact met mij op. Vice@orcaroeien.nl of via mijn nummer in BBB.

Haal door!

Machteld
Vice-voorzitter
Lees meer
Geplaatst op 2017-04-18 16:58:53 door Machteld Vergouw

Oud-Orca wielerronde
Beste (Oud)-Orcaan,

Op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, is het weer zover: de Oud-Orca dag! Via de link hieronder kan je je inschrijven voor de wielerronde en/of de barbecue.

De Oud-Orca Wielerronde (10 uur)
Zoals elk jaar wordt er tijdens de Oud-Orca dag een wielerronde georganiseerd. Je hebt de keuze tussen een korte ronde (+/-70km) en een lange ronde (+/- 115km). Beide routes kunnen op verschillende tempo’s verreden worden, dus er is voor ieder wat wils. De lunchplek is georganiseerd op een punt waar beide routes langskomen. Daar kan gepauzeerd worden onder het genot van een door de Kampcie verzorgde lunch. Tevens zal er dit jaar bij de lunchplek een (koppel)tijdrit van ongeveer 4,5 km worden verreden. Repen en bananen zijn voorafgaand aan de ronde op Orca voorhande en na afloop krijgen de eerste 50 deelnemers een gadget kado. De kosten voor de wielerronde bedragen €12,50 euro voor Oud-Orca en Orca-leden en €15 euro voor niet-leden.

De Oud-Orca dag (vanaf 15 uur)
Rond 15 uur arriveren de fietsers en starten de overige activiteiten. Je kan meedoen met de pubquiz, roeien met je oude ploeggenoten, genieten van goed geprijsde biertjes én rond 18.00u verrukkelijk barbecueën. Of je nou gefietst hebt of niet, voor slechts €10 eet je mee!

Inschrijven voor zowel de wielerronde als de barbecue kan tot 20 mei via https://docs.google.com/a/orcaroeien.nl/forms/d/e/1FAIpQLSci4OPyfXSdsuw_XFaUFEAoE5yLFYBN1KNqidA-HLfpCAE8-g/viewform?c=0&w=1.

Namens Oud-Orca en de wielerronde organisatie,

Haal door!
Lees meer (2)
Geplaatst op 2017-04-14 13:31:28 door Nynke Kok

Wat zou jij voor Orca doen met een ton?
Wil jij Orca verbeteren? Heb je ideeën die een positieve verandering teweeg kunnen brengen? Durf je groot te denken? Wij dagen je uit!

Orca heeft de unieke mogelijkheid om eenmalig een fonds aan te schrijven en maakt daarbij kans op €100.000. Hoe zou jij dit bedrag in Orca investeren? We roepen iedere Orcaan op om actief na te denken over de besteding van zo’n astronomisch bedrag. Alle ideeën zijn welkom – niks is te gek! Dus laat je creativiteit de vrije loop.

Hierbij wel een aantal richtlijnen:
• De besteding moet iets mogelijk maken op Orca wat normaal gesproken niet mogelijk was geweest.
• De besteding moet duurzaam zijn – het moet nog een (groot) aantal jaren mee kunnen.
• De besteding is bij voorkeur eenmalig. Meerjaarlijkse investeringen zijn ook mogelijk, maar het bedrag moet uiterlijk binnen 4 jaar besteed zijn.
• De focus moet (idealiter) liggen op roeien

De komende weken zullen er op Orca verschillende gelegenheden zijn waar jullie ideeën kunnen indienen, zoals tijdens de open bestuursavond op 20 april. Daarnaast kunnen ideeën altijd worden ingezonden via de mail (bestuur@orcaroeien.nl) of in de ideeënbox die de komende tijd hiervoor in de kantine zal staan.

Help jij Orca vooruit?
Lees meer
Geplaatst op 2017-04-03 10:41:28 door Machteld Vergouw

Competitie Coachcursus 5
Na een pauze door omstandigheden, wordt de competitie coachcursus a.s. maandag weer voortgezet! We zijn inmiddels bij #5 aanbeland. De thema's van #4 en #5 zullen worden samengevoegd, omdat #4 niet door kon gaan.

Centraal zal staan hoe je je ploeg voorbereid op een 1K wedstrijd en hoe je veelgemaakte fouten op zo'n afstand en in deze periode van het seizoen kunt bijschaven. De cursus wordt door niemand minder gegeven dan het dynamische duo van MGZ/OJZ: Jurgen Langenhorst en Robbert Groen!

Datum: maandag 3 april
Tijd: 19:30u
Locatie: Orca kantine
Lees meer
Geplaatst op 2017-04-01 20:08:37 door Machteld Vergouw

Verplaatsing Verbouwings ALV
Beste Orcanen,

Helaas moeten wij deze algemene ledenvergadering over de verbouwing verplaatsen naar woensdag 7 juni.

Gisteren hadden we met het Stichting Driewerf het voorlopig ontwerp van de verbouwing willen vaststellen. De plannen die we tot nu toe hebben gemaakt op basis van de wensen van de verenigingen zijn echter niet te realiseren binnen het budget dat wij hier voor beschikbaar hebben. Het budgettaire tekort is niet met kleine besparingen op te lossen, waardoor we alle wensen grondig moeten heroverwegen.

Daarom zullen wij nu op de algemene ledenvergadering over de verbouwing verplaatsen naar woensdag 7 juni. Wij zullen dan een voorlopig ontwerp van de verbouwing aan de algemene vergadering voorleggen. De stukken hiervoor zullen uiterlijk op 24 mei gepubliceerd worden.
Lees meer

Thema ALV Verbouwing
Geplaatst op 2017-03-30 23:52:18 door Bram Kleinhout

Werkacties
Aan alle eerste- en tweedejaars die voor hun werkactie willen werken (en iedereen die 'gewoon' wilt werken).

Hierbij een overzicht van een aantal klussen bij PowerPlay waar je je voor kunt opgeven om voor je werkactie te werken. Aanmelden kan via powerplay, http://powerplaypeople.nl/inschrijven/ - vermeld dat je van Orca bent en eventueel dat je (alleen je) werkactie wilt doen (dan krijg je verder geen mails van ze). Voor onderstaande klussen kun je je ook via mij aanmelden, door een mailtje te sturen op welke dag(en) jij (en je ploegje) wil(len) werken, voor welk event. Ik geef dit door aan PowerPlay en zij nemen contact met je op voor meer details! Heel makkelijk dus. 

"Supersized Kingsday" festival Eindhoven
Lees meer
Geplaatst op 2017-03-29 16:27:34 door Machteld Vergouw

Thema ALV Verbouwing
Op woensdag 12 april 2017 om 20.00u vindt de Thema ALV Verbouwing plaats. De algemene ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen, waar jij invloed kunt hebben op de besluiten die Orca neemt.

Bij dezen nodigen wij jullie allen uit om hierbij aanwezig te zijn. Deze avond zal de Raad van Advies resultaten uit de voorgaande leden enquête omtrent het Meerjarenplan bespreken, alsmede de doelen voor het huidige Meerjarenplan vaststellen. Hier zal over gestemd worden.

Daarnaast zullen de verbouwingsplannen uitgebreid worden behandeld, onder andere door een toelichting op de financiering en de bouwtekeningen te geven. Voorafgaand aan de ALV zijn meerdere inspraakavonden over dit onderwerp geweest. Uiteindelijk zal jullie gevraagd worden om over deze plannen te stemmen. Klik op 'lees meer' om de agenda door te nemen. Zoals aangekondigd per mail, zullen de stukken na morgen op de site komen te staan.


Lees meer

Verplaatsing Verbouwings ALV
Geplaatst op 2017-03-29 11:48:30 door Nynke Kok

In Memoriam: Rob van den Heuvel
Dit weekend heeft ons het zeer verdrietige bericht bereikt dat Rob van den Heuvel, erelid van onze vereniging, is overleden. Wij zijn enorm geschrokken door dit plotselinge bericht. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij de familie van Rob.

Rob is in 1975 lid geworden van Orca en is daarna van onschatbare waarde voor onze verenging geweest. En niet alleen van Orca, maar ook voor de roeisport in het algemeen. Zo is Rob onder andere in het jaar ’77/’78 ab-actis van het bestuur geweest, om twee jaar later de laatste praeses, en daarmee ook de eerste voorzitter van Orca, te worden. Ook na zijn actieve Orca carrière is hij altijd erg betrokken gebleven bij Orca en zijn huidige roeivereniging Jason.

Er zal komende week op Orca de gelegenheid zijn om een condoleanceregister te tekenen en om gezamenlijk stil te staan bij dit verlies. Op dinsdagavond zal hier speciaal bij stil worden gestaan. Deze week zullen de feestelijke aangelegenheden op Orca niet doorgaan en de bar zal om 23.00 uur sluiten.
Lees meer
Geplaatst op 2017-03-13 12:02:29 door Bram Kleinhout

Halfjaarlijkse afrekening
Beste leden,

In de bijlage van dit bericht vinden jullie de halfjaarlijkse afrekening. Deze afrekening laat ons zien hoe Orca zich financieel heeft ontwikkeld in de periode 16 juli 2016 t/m 15 januari 2017. Deze afrekening geeft ons vooral een indicatie hoe uitgaven en inkomsten verlopen ten opzichte van de begroting. Er zijn enkele posten waarvoor je nu een uitgave ziet of een negatieve inkomst. In veel gevallen heeft dit ermee te maken dat Orca zaken voorschiet, die later door leden weer worden gedekt.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, schroom dan vooral niet om ons een e-mail te sturen. Je kunt ons bereiken op penningmeester@orcaroeien.nl

Haal door!
Irene Butter & Wieke de Haan
Lees meer

HJ 2016-2017_vergelijking
HJ 2016-2017_liquiditeitsrekening
HJ 2016-2017_Winst & Verlies rekening
Geplaatst op 2017-03-10 18:11:01 door Wieke de Haan

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

De nieuwe homepage!


Kalender
24 mei  SHOT wakeboard activiteit
25 mei  Oud Orca wielerronde
26/28 mei  EK senioren
29 mei  Informatieavond eerstejaars
31 mei  Informatie-avond eerstejaars
1 jun  Dragon's Den
2/5 jun  Akcie liftweekend
3/4 jun  ARB
5 jun  Sirenen pubquiz
5 jun  SHOT FEST
10/11 jun  ZRB
15/18 jun  World Cup 2
17/18 jun  Orca Competitie Slotwedstrijden
20 jun  Afsluit BBQ en klusdag

Ereplaatsen
 November vieren: Ouderejaars Dames (DSA4x+)
 Asopos Najaarswedstrijden: Middengroep Zwaar (N4+)
 Olympische Spelen: Inge (DSA4x, 2e)
 NSRF: Jonathan (SA8+), Henk Jan (O4x), Vincent (LN1x), Licht 2016 (LB4+), Myrna (DN1x), Rosa (DSA4x), Henk Jan (O4-), Okke (LN2+)
 Argo Sprint: Myrna (DN1x), Ouderejaars Dames (DO2-)

Jarige Orcanen
24-05 Okke Koel (23)
24-05 Willemijn Winters (21)
25-05 Niels van den Broek (21)
25-05 Jelle Zijlstra (22)
25-05 Jet Termorshuizen (24)
25-05 Christine van der Beek (19)
26-05 Irma Mastenbroek (21)
26-05 Geerte Koster (20)
26-05 Robbert van Markus (25)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (18)
Onbekend (18)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.020, Sql: 0.011 (13)